Gaziantep Adliyesi'nde görülen bir duruşmada tanığa bağıran hakimi, "Sakin" notu ile uyarmaya çalışan savcı, avukata yakalandı!

Gaziantep Adliyesi’nde, önceki gün bir duruşma sırasında tanığa bağıran hakimi, “Sakin” diye yazarak uyarmaya çalışan savcı, avukata yakalandı. Avukatın, “Bu notun zapta geçirilmesini istiyorum” diye itiraz etmesi üzerine savcı, “Özel bir husustur” dedi. Fakat hakim, “Sakin” yazılı notu tutanağa geçirdi. 
Gaziantep 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen, cezaevindeki bir darp olayına ilişkin davada, tanık Ramazan Kalkan’ın ifadesi alınmaktaydı. İfade sırasında Hakim Tuğrul Hançerkıran sinirlenerek, tanık Kalkan’ı azarladı. Bunun üzerine Savcı Ali Mazhar Okumuş’un elindeki bir kağıdı Hakim Hançerkıran’a gösterdiği görüldü. Duruşmada avukatı olarak hazır bulunan Muharrem Ercan, “Savcının göstermiş olduğu notun zabıta geçmesini istiyorum” dedi. Duruşma tutanağına göre Savcı Okumuş, “Sanık vekilini ilgilendirmez, özel bir husustur” dedi. Avukat Ercan’ın itirazları üzerine Hakim Hançerkıran, notu tutanağa geçirdi. Savcı Okumuş’un notunda, “Sakin” diye yazdığı görüldü.


http://www.haberozgur.net/hukuk/hakimi-sakin-diye-uyaran-savci-avukata-yakalandi-h1315.html