İstanbul barosuna kayıtlı Av. H.Ç. Av. H.G.'e. Yalan tanıklık, Suç uydurma, iftira, suçluyu kayırma maddelerinden Büyükçekmece savcılığına suç duyurusu yapıldı.

Gazeteci D.B. yaptığı suç duyurusunu Avukat suçlarına bakan savcı 2014/ 3100 bakanlık muhabere soruşturma numarasıyla işleme koydu. Avukatlar hakkında soruşturma yapılıp dava açılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden izin istenecek.

YALAN TANIKLIKTAN 4 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS.

Şüpheli avukatların, B.Çekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen 2013/1332 E. davada mesleklerini kötüye kullanarak, suç işleyen davanın tarafı Av.M.Ö.B. lehine yanlı, şahitlik yaparak adaleti yanılttığı iftira attıkları iddia edildi.

Gazeteci D.B. şöyle dedi:

" Av. M. Ö.B. bana 23 Mayıs 2013 saat 10.10 gibi, 3. S. Ceza Mahkemesi 12/ 10.45 e. duruşma için, fotokopi çektirmek üzere baro da, sıra beklerken baro görevlisi E.K. ’a burası cafe mi? Bu kişinin ne işi var burada. Dışarı çıkmasını söylermisiniz? Diye hakaret etti. Bunu baroda ki 3-4 avukatta da şaşkın halde gördü.

Bende kalkıp, yanına giderek fotokopi için sıra bekliyorum. Senin derdin ne? 2 ci defa suç işlemeye tahrik ediyorsun. Benimle uğraşmak için mi görevlendirildin. Dedim. Avukat bağırarak bana saldırıyor. Polis çağırın dedi. Ben yerime oturdum.

Bağırtıya gelen adliye polisine, avukat şikayetciyim. Tutanak tutun diyince polis memuru N.Korkmaz beni kasdederek adam orada duruyor. Bağırıp çağıran sensin kimsenin bir şey yaptığı yok . İşlemi olan vatandaş barodan hizmet alır deyip gitti.

Polis tutanak tutmayınca. İşte devletin memuru deyip küçük düşürücü laflar etti. Sonra da baş savcı vekili M.Dağ’a gidip polisleri tutanak tutmadığı için sözlü şikayet edip olayı farklı anlatmış. Şikayetci olduğu içinde hakkımda “ Basit Yaralama- Tehdit “ den 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 2013/ 1332 E. Dava açıldı.

MESLEKTAŞLARINI KORUMAK İÇİN SUÇ UYDURDULAR .

Şüpheli 2 avukat suç işleyen meslektaşları Ö.B.'u korumak için olay yukarıda izah ettiğim gibiyken. Şüpheli H.Çekiç 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 03.06.2014 tarihli 2. Celsesinde “ Dursun birden müşteki B.’a seni yok edeceğim, diyerek müştekinin üzerine yürüdü. Elini havaya kaldırdı. Vs “ gibi doğru olmayan beyanlarda bulundu. Suç işleyen kişiyi kayırdı.

Şüpheli. H.G.de ekte sunduğum duruşma zaptında görüldüğü gibi önce aradan 1 sene geçti hatırlamıyorum dedi. Sonra “ benim yok edeceğim, veya mahvedeceğim “ dediğimi iddia ederek. TCK da birden çok suçu işledi. Suç işleyen birini korudu. Yalancı şahitlik yaptı. Yalan Tanıklık yaptı. "

BARO GÖREVLİSİ BORAN ÜZERİNE YÜRÜMEDİ. ELİNİ HAVAYA KALDIRMADI.

Duruşmada şahitlik yapan olay günü Baro da görevli E.K.“ D.B. bey avukatın üzerine yürümedi. Hakaret ettiğini görmedim “ dedi.

Diğer şahit polis N. Korkmaz “ Dursun beyin bir taşkınlığı ve saldırgan hareketi yoktu. Av.B.un bağırması üzerine gittiğim baro odasında Av.B. Bu şahsı buradan derhal atın. Dedi. D.bey tehdit içerikli söz söylemedi. Yaralamaya teşebbüs etmedi “ dedi.

Tarafsız insanlar olayı olduğu gibi anlatırken. Şüpheliler taraflı, yalan beyanda bulunarak benim ceza almama çalıştılar.

Baro görevlisi ve adliye polis noktasında görevli polisler, hakaret tehdit olmadı diyor. 2 şüpheli şahit avukat, meslektaşlarını korumak, benim ceza almam için yalan tanıklık yapıyorlar.

Av. B.hakkında görevi kötüye kullanma, suç işlemeye tahrikden B.Çekmece savcılığına 2013/2468 soruşturma nolu D.B ın yaptığı suç duyurusu işlemi devam ediyor.

Boran şunları anlattı:

Şüpheliler avukat olduğunu için, yargılanmalarının zor olduğunu düşünerek, görevlerini kötüye kullanmışlardır.

Yargılanmama sebep olan Buğur, 14 Mart 2013 de 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 2011/ 207 E. Dava duruşmasında karşı tarafın avukatı olarak duruşmaya girdi. Duruşma çıkışı M. Sinan da Baro’ya inip fotokopi çektirmek istedim. Sıra olduğundan, baro görevlisi O.K.Ö. buyrun oturun hemen işleminizi halledelim diye işaret edince. Beklemek için boş olan bir sandalyede oturmaya başladım.

Bu arada avukat, baro görevlisine beni kasdederek “ buraya aida ödüyor mu? Burda neden oturuyor. Dışarı çıkmasını söyleyin. Yoksa ben söyleyeceğim. “ şeklinde olay çıkarmaya tahrik edercesine davranışlarda bulundu. Muhatap olmadım. 10-15 saniye sonra fotokopi çektirmeden barodan gittim. Arkamdan benzer ifadeler kullanmış.

Başka insanları zor durumda bırakacak, yalancı şahitkik vs. yapmamaları için şüpheliler hakkında bu suç duyurusunu yapma mecburiyeti doğmuştur.

AVUKATLIK ANDI na, hukuka aykırı davrandılar.

Şüpheliler “ Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim. (Avukatlık Kanunu Madde:9) “aykırıdavrandılar.

Şüphelilerin bu saldırgan ve görevi kötüye kullanma suçları sebebiyle, cezalandırılıp Meslekten İhracını talep ediyorum. Aksi halde pek çok kişi ve kurumu güç durumda bırakıp kamu düzenini bozacağı görülüyor."

B.Çek 1. S.Ceza 2013/1332 E. Dosyası. 2. Celse zaptı. Şahit şüpheli beyanları. Delil olarak suç duyuruna eklendi.

ŞÜPHELİ AVUKATLARIN SUÇLANDIĞI CEZA MADDELERİ VE İSTENEN HAPİSLER ŞÖYLE:

Yalan tanıklık

MADDE 272. - (1) Hukuka aykırı bir fiil nedeniyle başlatılan bir soruşturma kapsamında tanık dinlemeye yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye, dört aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Suçluyu kayırma

MADDE 283. - (1) Suç işleyen bir kişiye araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkân sağlayan kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu suçun kamu görevlisi tarafından göreviyle bağlantılı olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Görevi kötüye kullanma

MADDE 257. - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Suç uydurma

MADDE 271. - (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

İftira

MADDE 267. - (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.





http://vivahiba.com/article/show/gazeteciden-2-avukata-tck-nin-8-maddesinden-suc-du/