Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Balaban, kurban kesenleri IŞİD teröristlerine benzettiği öne sürülen Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği Başkanı avukat Turgay Balaban, kurban kesenleri IŞİD teröristlerine benzettiği öne sürülen sanatçı Leman Sam hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Eskişehir barosu avukatların Turgay Balaban, Leman Sam'ın sosyal paylaşım sitesinde kurban kesenler için 'Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır' şeklinde yazı yazdığını söyledi. Sam'ın bu sözleriyle Müslümanları aşağıladığı savunan Balaban cumhuriyet savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde şöyle dedi:

"Yüz binlerce Müslüman sırf dini bir gereklilik inancı ile küçük ya da büyük baş hayvanları kesmek suretiyle inandıkları Allah'ın emrini yerine getirmişlerdir. Ne yazık ki, sanatçı sıfatıyla bilinen Leman Sam isimli şahıs, kurban bayramının ilk gününde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor' demiştir. Sanatçı Leman Sam, 'ifade ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün' sınırlarını aşacak nitelikteki bu beyanı ile kanaatimce TCK 216/3 maddesinde düzenlenen Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak suçunu işlemiştir. Elbette bir inanç sistemi eleştirilebilir ya da sorgulanabilir. Ancak kurban kesen bir Müslüman olarak şüphelinin kurban kesimi hakkındaki olumsuz düşünceleri ve eleştirileri beni alakadar etmemekle birlikte, tüm dünya tarafından terör örgütü listesine alınan ve insanların kafalarını kesmekle maruf bir örgüt ile kurban kesimini yerine getiren kişilerin aynı kefeye konulması ve adeta 'Sen vahşisin, canisin, barbarsın' denilmesi bir inancı ya da inanç sahiplerini aşağılayıcı, rencide edici ve tahkir edici nitelik arz etmektedir. Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, denildiği vakit ortada kurban kesen yüz binlerce Müslüman töhmet altında bırakılmış ve kafa kesen bir terör örgütü üyeleri ile denk tutulmuştur. Leman Sam'ın dini değerleri aşağılayan söylemi ile kanaatimce kamu barışı bozulmuştur. Zira, 'kamu barışının bozulması' insanların tüfekleri alıp birbirine saldırması demek değildir. İfade özgürlüğü maskesine sığınarak, oturduğu yerden ahkam keserek sırf insanlar kurban ibadetlerini yerine getiriyorlar diye hiç kimse, hiç kimse tarafından IŞİD ile falan kıyaslanamaz, insanların inançlarının aşağılanmasına, bu vesile ile toplumun kamplara bölünmesine bir hukukçu olarak tahammül edemediğim için duyarlılık göstererek Leman Sam hakkında şikayetçi olduğumu belirtmek isterim."

SOKAK KÖPEĞİNİ YARALAMIŞTI

Sanatçı Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat Turgay Balaban 12 Temmuz 2012 tarihinde Sazova Mahallesi Ayçiçek Caddesi'ndeki Elmalı Konakları Sitesi'nde 5-6 yaşlarındaki bir çocuğa saldırdığını öne sürdüğü sokak köpeğine taşıma ruhsatlı tabancasıyla 3 el ateş etmişti. Boynuna ve sağ kulağına isabet eden 2 kurşunla yaralanan köpek parktan kaçıp uzaklaşmış, yaralı köpek yaklaşık 3 saat sonra Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından bulunarak Doğal Yaşam Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştı.

YORUM YAPAN 210 KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Köpeğe ateş etme olayının gazetelerde ve internet haberlerinde yer almasının ardından yapılan yorumlarda aralarında sanatçı Soner Arıca'nın da bulunduğu 210 kişinin kendisine hakaret ettiğini öne süren avukat Turgay Balaban, bu kişiler hakkında da şikayetçi olmuştu. Balaban köpeğe ateş etmesi olayı ile ilgili olarak "Bir sokak köpeğinin savunmasız bir çocuğa saldırısını önledim. Bunun için pişman değilim. İsteseydim köpeği vurarak öldürebilirdim. Ancak benim amacım köpeği öldürmek değil, küçük çocuğu köpekten korumaktı. Buna rağmen sanki bir insan öldürmüşüm gibi yalan yanlış anlatımlar nedeniyle hedef gösterildim. Hakarete maruz kaldım. Velev ki yaptığım davranışın yanlış olması halinde bile kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur" demişti.


http://www.eskisehirhaber.com/eskisehirli-avukat-leman-sam-dan-sikayetci-oldu-6565804-haberi/