18.12.14 günü Gaziantep Barosu avukatlarından Avukat İsmail Akkaya menfur bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Hemen ardından 19.12.14 günü Osmaniye Cumhuriyet Savcımız Özlem Yaman yine bir menfur saldırı sonucu darp edildi.

Biz Adalet Gündemi olarak acıları yalnızca yüreğimizde yaşamak istemedik ve bu yüzden gerçekleştirilen bu menfur saldırılara bir nebze de olsa dur diyebilmek, bugüne kadar gerçekleştirilen pek çok menfur saldırı neticesinde verdiğimiz şehitleri ve yaralanan meslektaşlarımızı anmak, yaşanan saldırıları kınamak ve bir daha böyle saldırıların yaşanmaması adına yargı mensuplarımıza duruşmalara cübbelerinin yakalarına siyah kurdele takmak suretiyle protesto eylemini gerçekleştirme çağrısında bulunmaya karar verdik.

Adalet Gündemi öğrenci temsilcileri olarak ben ve Cihan Çelik bugün Çağlayan Adliyesinde kararlaştırdığımız bu protesto eylemini gerçekleştirmek adına çağrıda bulunduk.

Genellikle yargı mensuplarımızdan olumlu tepkiler almakla beraber birkaç olumsuz tepkiyle de karşılaştık. Ancak tepkilerin büyük bir çoğunluğunun olumlu olması biz hukuk öğrencileri adına umut verici. Çünkü bu saldırı yalnızca İsmail Akkaya’ya Özlem Yaman’a gerçekleştirilmedi. Bu saldırı tüm yargı mensuplarına ve biz geleceğin avukat-hakim-savcılarına gerçekleştirildi. Ve bu saldırı belki yarın bizlere de yapılacak.

Bu yüzden bugün aldığımız olumlu tepkiler bizlere gösteriyor ki meslektaşlarımız bu farkındalığa sahip. Bir daha böyle saldırıların gerçekleştirilmemesi temennisiyle…

Habere yapılan yorumlar;





Adalet Gündemi