Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, kentin coğrafi olarak Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne bağlanmasına tepki gösterdi. Konu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletildi

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, kentin coğrafi olarak Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne bağlanmasının sadece avukatları değil tüm kenti mağdur edeceğini söyledi. Antalya'da Bölge İdare Mahkemesi olmamasının vergi mükellefi olan tüm esnafı da ilgilendirdiğini belirten Bacanlı, "İdari ve vergi davalarındaki uyuşmazlık idare mahkemelerinde görülecek. Bu nedenle idare mahkemelerinin bir üst kademesinin Antalya'da kurulması gerekmektedir. Bu konu bizim kadar ATSO ve AESOB'u da ilgilendiriyor. Her iki oda başkanı da mahkemenin Antalya'da kurulması gerektiğini ifade etti" diye konuştu.

ISPARTA, BURDUR DA İSTİYOR

Konya Bölge idare Mahkemesi'ne Antalya ile birlikte Burdur, Isparta, Mersin ve Adana'nın da bağlı olduğunu açıklayan Baro Başkanı Bacanlı, bu illerin tamamının Akdeniz Bölgesi'nde yer aldığını belirterek, "Ancak Akdeniz Bölgesi'nde idari davalara bakan istinaf mahkemesi kurulmamıştır. Oysa adli yargıda hem Antalya'da, hem Adana'da istinaf mahkemesi kurulmuştur" dedi. Bacanlı ayrıca idari davalara bakan istinaf mahkemesi kurulan Konya, Gaziantep, Bursa, Erzurum ve Samsun illerinden daha fazla dava sayısına sahip olan Antalya'ya da bir istinaf mahkemesinin kurulması gerektiğini ifade etti.

ANTALYA İLK DÖRTTE

Antalya'ya bölge adliye mahkemesi gibi bölge idare mahkemesinin de kurulması gerektiğine vurgulayan Bacanlı, idari ve vergi mahkemeleri dosya sayılarını da açıklayarak, "Antalya, idari mahkemelerine gelen dava sayısı bakımından Türkiye'de 4'üncü, vergi mahkemelerine gelen dosya sayısı bakımından 7'nci, bölge idare mahkemelerine gelen dava sayısı bakımından ise 5'inci yer almaktadır. Bu rakamlar Bölge İdare Mahkemesi'nin Antalya'da kurulması gerektiğini gösteriyor" dedi.

BİNAMIZ HAZIR
Bacanlı konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a aktardığını da söyledi. İdari istinaf mahkemesi binasının hazır olduğunu da belirten Bacanlı, "Antalya Bölge İstinaf Mahkemesi binası yapılıyor. Eski adliye binası yeni binanın tamamlanmasının ardından boşa çıkacak. Eğer Adalet Bakanlığı Bölge İdare Mahkemesi'nin Antalya'da da kurulmasına onay verirse eski adliye binasını kullanabiliriz" diye konuştu.


http://www.sabah.com.tr/akdeniz/2014/11/27/bolge-idare-icin-avukatlar-ayakta