Sahurda gözaltına alınan terör ve yolsuzluğu soruşturan polislerin duruşmasını takip eden baro gözlemcisi Ömer Kavili, mahkemede hakimin cübbesiz olduğunu söyledi. Hukuksuzluğun bitmesini isteyen Avukat Ömer Turanlı ise, böyle giderse 49 sanığı ifadesinin alınmasının 10 gün süreceğini ifade etti.

İstanbul Barosu temsilcisi ve Avukat Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Ömer Kavili, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Ömer Kavili, polisleri sorgulayan Hakim İslam Çiçek’in üzerinde cübbe bulunmadığını belirtti. Kavili, şunları söyledi: ”Avukatlar konuştuğu halde, o salonda konuşulanların hiçbiri kayda geçmiyor. Kayda geçen ise, sadece hakimin yorumları. Avukatların yardımı üzerine, baro yetkilileri olarak mahkemeye geldik. Şüpheli müdafi sıfatıyla duruşmaya girdim. Gördüm ki, hukuk kuralları çiğneniyor. Geçen hafta atanmış olan yargıç. Bir karar verilsin diye dışarı çıktık. Biz dışarıdayken kapıyı kilitlemiş. İçeride sadece zabıt katibi var. Kendi çalmış kendi oynamış. Tek başına bir işlem yapmış içeride hiçbir avukat yokken. Kanun açık. Tutuklama istekli duruşmalarda avukat bulunması zorunludur. Hiç kimsenin takdiri yoktur. Kanunun yasakladığını kürsüde oturduğu ve yargıç cübbesi giydiği için çiğneyebileceğini sanan kanun yetkilisi karar vermiştir. Karar korkunçtur. Verdiği karar, benim dışarı çıkarılmamdır, yargıçla usul tartışması yapmışım. Adaletinizle bin yaşayın..."

'ONLARA HUKUKTAN BAHSETTİK'

"İçeri girdiğimizde kürsüde bir sivil şahıs var bir eli cebinde. 'Bana güvenin, ben gereğini yapacağım' diyen bir sivil şahıs vardı." diyen Kavili, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cübbe giymesine gerek yoktu, cübbesiz çıplak gördük onu. Kürsüde verdiği kararı okuyamamıştır. Hiçbir delilleri göstermeden, sorgu yaptım diyor, buna adalet denir mi? Şu anda duruşmaya ara verildi. Yargıç İslam Çiçek, verdiği kararın arkasında olursa biz avukatları çevik kuvvet polislerine coplatacak. Kendi güvenliğini sağlayacak. Çünkü biz avukatlar çok tehlikeliyiz, çünkü onlara hukuktan bahsettik. Hukuk tanımazlara kanunu maddeyle söyledik. Ama yargıç karar veremedi. Kararı yorumlayın, şartsız kabul edeceğiz dedik. Sadece gerek görmüyorum diyebildi. Bunu bütün insanlar dinlesinler." dedi.

AVUKAT TURANLI: BÖYLE GİDERSE 49 KİŞİNİN İFADESİ 10 GÜN SÜRER

Adliyedeki polislerden 16'sının avukatlığını yapan Ömer Turanlı ise, "Gece 2,5 itibariyle savcılığın işi bitmiştir. 49 kişi mahkemeye sevk edildi. Aradan 14 saat geçti ama bu 49 kişiden bir kişinin bile sorgusu alınmadı. Bu insanlar süründürülüyor, mağdur ediliyor. Eğer böyle giderse bu 49 kişinin ifadesi 10 gün sürecektir. Yargı tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

Gözaltı süresinin dolmasıyla beraber savcının dosyadan el çektiğini söyleyen Avukat Ömer Turanlı, "Saat 01.30'dan sonra muhatap bile bulamıyoruz, Hakim Bey'i göremiyoruz. Savcı Bey dosyadan el çekti. Zulüm ve işkence devam ediyor. Biz HSYK'nın bu mevzuya müdahil olmasını istiyoruz. Biz üst kurulu göreve davet ediyoruz. Artık bu hukuksuzluğa son versinler, 'dur' desinler. Öyle sanıyorum ki; Sulh Ceza Hakimi ne yapacağı konusunda ciddi şekilde kararsız. Fakat onun kararsız olması insanların mağdur edilmesi anlamına gelmemelidir." diye görüş bildirdi.


http://www.superhaber.net/guncel/baro-gozlemcisi-kavili-yargicin-ustunde-cubbe-yoktu-h14059.html