Hatırlanacağı üzere, 17 Haziranda yayımlanan yönetmelik ile avukatlık stajına kabul edilme ve stajyerlerin avukatlığa atanması için sınav öngörülmüştü.

Ancak, Mecliste görüşülmekte olan torba tasarıya eklenen yeni bir maddeye göre, avukatlığa sınav ile atama yapılmasının yönetmelikle düzenlenemeyeceği yönünde bir hüküm konulmaktadır.

İŞTE O HÜKÜM

MADDE 81- 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 182 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan "kesinleşerek" ibaresi "Resmi Gazete'de yayımlanarak" şeklinde, dördüncü cümlesinde yer alan "onaylanmış sayılarak" ibaresi "Resmi Gazete'de yayımlanarak" şeklinde değiştirilmiş; üçüncü cümlesindeki "Ancak" ibaresi madde metninden çıkarılmış ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ancak, yönetmelikle veya diğer bir düzenleyici işlemle avukatlık stajına kabulde, staj döneminde ve avukatlık mesleğine kabulde sınav veya benzeri bir rejim öngörülemez."

DEĞERLENDİRME

Bu hükmüne aynen yasalaşması halinde, 17 Haziran tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve avukatlık stajına kabul edilmeyi ve avukatlığa atanmayı sınava bağlayan yönetmelik düzenlemesi, mülga olacaktır.

memurlar.net