İzmir Barosu 2014 yılı olağan genel kurulunda yapılacak baro başkanlığı seçimi için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Aydın Özcan, Meclis'te görüşülen 'Yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'nın avukatlık mesleğini bitme noktasına getirdiğini ve bu nedenle yasa tasarısını desteklemediklerini vurguladı. Özcan ''Mecliste görüşülen avukatlık yasa tasarısını kabullenmemiz mümkün değil. O tasarı avukatlık mesleğinin kamusal niteliğini ortadan kaldırarak; avukatlık mesleğini, piyasa mesleği haline getirme gibi bir yaklaşımı var'' dedi.

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ - İzmir Barosu Başkanlığı için aday olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun üyesi Avukat Aydın Özcan, yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'nın, avukatlık mesleğini rekabetçi piyasaya açık hale getirdiğini ve mesleki kaliteyi düşüreceğini söyledi. Bu tasarıyla avukatlık mesleğinin tamamen bitme noktasına geldiğini öne süren Özcan, ''Mecliste görüşülen avukatlık yasa tasarısını kabullenmemiz mümkün değil. O tasarı avukatlık mesleğinin kamusal niteliğini ortadan kaldırarak;  avukatlık mesleğini, piyasa mesleği haline getirme gibi bir yaklaşımı var'' ifadelerini kullandı.

''Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu...''

Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan olağanüstü kongrede de; İzmir Barosu Başkanlığı için aday olan Avukat Aydın Özcan, ile adaylığı ve başkan olduğu takdirde yapacağı çalışmalarla ilgili konuştuk. Özcan, Şubat ayında yapılan seçimlerde 1642 gibi hatırı sayılır oy almasına rağmen 29 oy farkla seçimleri kaybettiğini hatırlatarak, ''Bu seçimlerde inanıyorum ki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu iktidar olacak. Olması da gerekiyor. Çünkü  daha önce bizim üç dönem görev yaptığımız 2004-2006-2008 dönemlerinde İzmir Barosu'nda kalıcı işlere imza attık. İzmir Barosu Hizmet binası bunlardan bir tanesi. Bu bina bizim dönemimizde Baro'ya kazandırıldı. Bizim dönemimizde Baro'nun tüm borçları ödendi. İzmir adliyesinin 4. katında bulunan sosyal tesislerin bulunduğu alan bizim dönemimizde avukatların hizmetine sunuldu. Arkadaşlarımıza kazandırıldı. Bu ve bunun gibi bir çok yenilik ve ilk bizim dönemimizde oldu'' dedi. 

Avukatların aldığı pasta küçüldü

Sözlerinin devamında başkan seçildiği takdirde hayata geçireceği bir kaç proje hakkında da bilgiler veren Avukat Aydın Özcan, ''Biz göreve geldiğimiz takdirde meslektaşlarımızın sorunları ile ilgileneceğiz. Onlara dönük çalışmalarımız olacak. Onların maddi manevi haklarını korumak için mücadele edeceğiz. Son yıllarda meslektaşların aldığı pasta payı küçülmekte. Özellikle bu veraset ilanlarını, noterler bile verir hale geleli, avukatların gelirleri azaldı. Buna benzer bir sorun daha kamulaştırma davalarında nispi vekalet alma ücreti alma hakkı varken, şimdi bu maktu vekalet ücretine dönüldü. Bu da avukat arkadaşların kazançlarını düşürmekte. Yeşil pasaport isteğimiz vardı. Uzun yıllardır uğraşıyoruz; Meclis'te işadamlarına yönelik böyle bir çalışma var; bizde bu haktan yararlanmak için mücadele edeceğiz. Bu ve buna benzer bir çok çalışmamız olacak. Mesleğe yeni başlayan genç avukat arkadaşlarımız için bir çalışmamız olacak. Yeni avukat olan arkadaşlar ilk 5 yıl hiç bir kurulda görev alamıyor. Bu yüzden onların sorun ve sıkıntılarını daha yakından takip etmek için; genç avukatlar meclisi oluşturacağız. İzmir Barosu Türkiye'nin üçüncü büyük barosudur. Başta Ege Barosu olmak üzere, İstanbul, Ankara Baroları ve Türkiye Barolar Birliği işbirliği ile hareket ederek, Meclis'te bulunan avukat kökenli vekillerinde yardımıyla, avukatlık lehine olan tüm yasaların meclisten geçmesi için mücadele edeceğiz. Bunun için, daha iyi hizmet yapabilmek için tüm avukat arkadaşlarımın desteğini bekliyorum'' şeklinde konuştu.

Avukat Aydın Özcan, sözlerinin sonunda yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'nın, avukatlık mesleğini rekabetçi piyasaya açık hale getirdiğini ve mesleki kaliteyi düşürdüğünü belirtti. Bu tasarıyla avukatlık mesleğinin tamamen bitme noktasına geldiğini öne süren Özcan, ''Mecliste görüşülen avukatlık yasa tasarısını kabullenmemiz mümkün değil. O tasarı avukatlık mesleğinin kamusal niteliğini ortadan kaldırarak;  avukatlık mesleğini, piyasa mesleği haline getirme gibi bir yaklaşımı var'' ifadelerini kullandı.


hürriyet