TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu eski Başkan Sadri Şener’in yargılanmasına dün başlandı. Kulüp avukatı Fuat Göktaş, geçmişe yönelik evrak düzenlendiğini iddia ederek bilirkişi incelemesi istedi. Av. Mehmet Şentürk ise, sahteciliğin tarifini yaptı ve talebi redtetti. Dava 24 Kasım’a ertelendi. 

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun şikayeti üzerine 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan Sadri Şener’in davası dün başladı.

DAVA BAŞLADI BAŞKANLAR KATILMADI

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Sadri Şener dünkü duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Şener’i avukatı Mehmet Şentürk temsil etti. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun avukatı Fuat Göktaş ise duruşmada hazır bulundu ve iddiaları yeniledi. Şikayetçi olduklarını belirtenve katılma talebinde bulunan Trabzonspor Kulübü Avukatı Fuat Göktaş, “Sahteliği iddia edilen bir takım evraklar emanette bulunmaktadır. Bu evraklar geçmişe yönelik olarak düzenlenmiştir. Tüm evrakların bilirkişi tarafından aynı el ürünü olup olmadığı veya aynı bilgisayardan çıkıp çıkmadığının araştırılmalıdır” dedi. Şener’in avukatı Mehmet Şentürk, müşteki vekil avukatının taleplerinin hukuka uygun olmadığını söyledi. Şentürk, “Sahteciliğin hangi usul ve esaslarda yapılacağı bellidir. Önemli olan belgelerin gerçek durumu yansıtıp yansıtmadığı, üzerinde tahrifat yapılıp yapılmadığıdır” diye konuştu.

TANIKLAR GELDİ MAHKEME DİNLENMEDİ

Dinlenmesine karar verilen 5 tanık ise sanık Sadri Şener ifade vermediği gerekçesiyle bir sonraki celsede dinlenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca Sadri Şener’in savcılığa ibraz ettiği 7 sayfalık dilekçeyi kabul etti. Mahkeme, Hacıosmanoğlu’nun avukatının duruşmalara katılma talebinin sanık Sadri Şener’in savunmasının alındıktan sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 25 Kasım 2014 tarihine erteledi.


http://www.gunebakis.com.tr/haber/avukatlar-kapisti-90726.html