Ticaret ve gayrimenkul hukuku alanında kazandığı davalarla büyük başarılar elde eden ve adından sıkça söz ettiren genç Avukat Özgür Kerem Can son yıllarda iyi avukat kavramının çok yanlış değerlendirildiğini ifade ederek “Bize ‘Tanıdığın savcıi, hakim var mı?’ diye soranlar da oluyor. İyi bir avukatı tanıdığı hakim ve savcı sayısına göre değerlendiremezsiniz” dedi. 

Bitter Dergisi’nin Temmuz sayısına konuşan Avukat Özgür Kerem Can, ortaokul yıllarından itibaren baba mesleği avukatlığı kafasına koyan ve hedeflerini hep bu doğrultuda belirleyen bir isim. Avukat Özgür Kerem Can 2006 yılında Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Yedi yılı akın bir süredir avukatlık yapan ve Ticaret ve Gayrimenkul Hukuku davalarında uzmanlaşan Can avukatlığın kutsal bir meslek olduğunu belirterek avukatlıkta hedefin insanların adalete kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

2

 

İyi bir avukat olmak için okumaktan, çalışmaktan ve tartışma ortamından kaçınmamak gerektiğini söyleyen Avukat Özgür Kerem Can şöyle devam etti: ” Ve tabii ki asla taraf olmamalısınız. Taraf olduğunuzda müvekkilinize yardımcı olamazsınız.  İyi bir avukat tüm olaya vakıf olup ona göre bir yön çizmeli ve savunmasını yapmalıdır.  Taraf olup olayın içine giren avukat başarılı olamaz.  Bu işte kazanmak ve kaybetmek diye bir şey yoktur. Yapılması gereken adil yargılanmayı sağlamaktır.” 

Avukatlık mesleğinde güvenin çok önemli olduğunu ifade eden Can ” Bugün teknolojinin olanaklarıyla sıradan vatandaşlar da her türlü kanuna ulaşabiliyor. Peki o zaman avukata neden itiyaç duyuluyor?  Avukat müvekkili adına işlem yapan kişidir.  Güven bu işin en temel konusudur. Müvekkiliniz hiç kimsenin bilmediği bilgileri, ticari sırları, ailevi sorunlarını sizinle paylaşabilir.  Dolayısıyla bizim mesleğimizde güven çok önemlidir” dedi.

 

1

 

Türkiye’de branşlaşmanın olmadığını ve her avukatın her şeyi bilmekle yükümlü olduğunu söyleyen Avukat Kerem Can ilgi duyduğu alanın Ticaret ve Gayrimenkul Hukuku davaları olduğunu belirtti.

 

 

“Kanun metni yerine tanıdık hakim arıyorsan, adaletten ve eşitlikten bahsedemezsin” diyen Avukat Özgür Kerem Can, “Bize ‘Tanıdığın savcı, hakim var mı?’ diye soranlar oluyor. İyi bir avukatı tanıdığı hakim ve savcı sayısına göre değerlendiremezsiniz.  İyi avukat işine sahip çıkan, dosyasını sıkı bir şekilde takip eden, yasaları ve içtihatları bilen, objektifliğini koruyandır. Hukukta tanıdıklarla adalet sağlamak teknik olarak mümkün değildir, mevcut hukuk düzenimiz de böyle adaletsiz bir yaklaşıma izi vermez. Bunu yaparım diyen avukat yalan söylüyordur ve başka hesapları vardır.” şeklinde konuştu. 

Ülkemizdeki hukuk eğitiminin yeteri kadar üzerine düşülmediğini ifade eden Can “Türkiye’de hukuk var, adaletli bir ülkeyiz desem, dünya verileri ve istatistikler beni yalanlar. Ne yazık ki son yıllarda hukuk fakültesi öğrencileri iyi bir eğitim alarak mezun olamıyor. Sistem değişime çok müsait. Bir yasayı öğreniyorsun, ikinci sınıfta o yasa komple değişimiş oluyor.  Bu nedenle sürekli okumak ve kendini geliştirmek zorundasın.  Bunları ezberlemektense anlamak çok daha yararlı olacaktır. Umarım önümüzdeki yıllarda hukuk fakültelerine gereken önem verilir” dedi.

 

3

 
http://www.halkinhabercisi.com/avukat-ozgur-kerem-can-iyi-avukat-olmanin-kriteri-tanidigin-hakim-ve-savci-sayisi-degildir