Gezi eylemleri sırasında coplanarak yaralanan avukat savunma yapmak için girdiği mahkemede kendisine vuran polislerin güvenlik gerekçesiyle salona alındığını görünce hakime tepki gösterdi.

RADİKAL - Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterileri tarafından polisler tarafından copla dövülerek yaralanan avukat Alper Can Aykaç, girdiği duruşma salonunda, kendisine vuranların da içinde olduğu polislerin ‘güvenlik’ nedeniyle hazır bulunduğunu fark etti. Polislerin salondan çıkarılmasını, üzerlerinde silah olup olmadığının belirlenmesini talep edep Aykaç, “Her defasında işkencecilerimle yüzleşerek savunma yapmak zorunda kalıyorum ve bu konuda güvensizlik hissi oluyor” dedi. Mahkeme heyeti, Aykaç’ın talebini reddetti. 

Eskişehirli Avukat Alper Can Aykaç, 21 Mayıs 2013’teki Gezi Parkı gösterileri sırasında ensesine, başına, yüzüne ve vücuduna gelen 30 cop darbesiyle yaralanmıştı. Kafa travması geçiren Aykaç’ın vücudunda da çok sayıda ekimoz ve sıyrık saptanmıştı. Aykaç’la birlikte meslektaşı Ayşegül Kumaş da dövülmüştü. İki avukat bunun üzerine polislerden şikayetçi olmuştu. 

Aykaç, dün Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada avukat olarak hazır bulunduğu sırada ayağa kalkarak söz aldı. Mahkemede iki yıldır haftanın belirli günlerinde Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı polislerin güvenlik gerekçesiyle görev yaptığını kaydeden Aykaç, kendisi dövenlerden bazılarının da bu polislerin arasında olduğunu belirtti. “Bildiğiniz üzere 1 Haziran 2013’te Çevik Kuvvet polisleri tarafından işkenceye uğradım. Her defasında işkencecilerimle yüzleşerek savunma yapmak zorunda kalıyorum ve bu konuda güvensizlik hissi oluyor” diyen Aykaç, polislerin salondan çıkarılmasını istedi. Aykaç, salondaki polislerin silahsız olup olmadığının kontrol edilmesini ve kimlik tespiti yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talepleri reddetti. Aykaç da Eskişehir Barosu’na başvurdu.


http://www.duyarsiz.org/haber/avukat-durusmada-isyan-etti-beni-doven-polisler-burada_h8991.html