Kayseri'de kadın avukatlar, son zamanlarda artan çocuk istismarlarını çocukları ile birlikte protesto etti. Burada konuşan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "İdam yeniden masaya yatırılmalıdır" dedi.
Kent meydanında buluşan kadın avukatlar, son zamanlarda artan çocuk istismarlarını protesto etti. Çocukları ile birlikte, çocuk istismarcılarını protesto eden avukatlar, istismarların durmasını istedi. Adana'da kaybolduktan iki gün sonra akrabası tarafından öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in fotoğrafı bulunan pankart açan avukatlar, çocukları ile birlikte gökyüzüne balon bıraktı. Burada bir konuşma yapan Avukat Gülen Ay Gök, "Bugün burada toplanmamızın esas nedeni geleceğimiz teminatı çocuklarımızdır. Biz anne babalar ve tüm duyarlı insanlar, son günlerde çocuklara yönelik dehşet verici gelişmeleri kaygı ile izlemekteyiz. Çocukların başta cinsel olmak üzere her türlü istismara uğraması, hunharca cinayetlere kurban gitmesi yüreklerimizi dağlamaktadır. Sevgi ve şefkat ile harmanlanması gereken minik bedenlerin, elinde bebeği ve arabası bulunması gereken masum yavruların bir takım hastalıklı ve sapkın zihniyetler tarafından tahammül edilemez ve hazım edilemez bir durumdur" ifadelerini kullandı.
"İDAM MASAYA YATIRILMALI"
Burada bir konuşma yapan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, idamın masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Konaç, "İnsan hakları ve özgürlük noktasında insanı yaşatmakla ilgili her türlü tavrın yanında olmaya çalışan bir insanım. Baro başkanı olarak da hukuki çevreyi çok iyi biliyorum ama ben bu ceza sisteminin vicdanları yaraladığını, idamın da mutlaka kamu vicdanını rahatlatmak noktasında konuşulan bir konu olarak masaya yatırılmasını ve değerlendirilmesini uygun buluyorum. Biz AB kriterlerine uyacağız derken toplumumuz zemin olarak, ahlaki olarak ayağımızın altından kayıyor. Bunun mutlaka tartışılarak bir çözüm noktasında masada bir tedbir olarak konuşulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
IHA