Antalya Barosu Genel Kurulu, başkan adayları Zeki Köken, Murat Bilgin, Alper Tunga Bacanlı, Hasan Uğur ve Yusuf Aslan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen üyelere tanıtım toplantısıyla başladı.

Antalya Baro Başkanı Zeki Köken, burada yaptığı konuşmada, 2 yıl önce yapılan genel kurulda başkan ve yönetim kurulu olarak kendilerine verilen göreve layık olmak için var güçleriyle çalıştıklarını, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Her meslektaşına eşit yakınlıkta, adil, dürüst ve herkese açık yönetim biçimi sergilediklerini belirten Köken, "Siyasi olarak üstünlerin siyasetini değil, hukukun üstünlüğünü ilke edindik. Ülkemiz, hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde önemli bir dönemeçten geçiyor. Bu noktada biz avukatlara ve barolara her zamankinden daha büyük görevler düşüyor" dedi.

Geçmiş iki yıl boyunca yönetim kurulu ile kurul ve komisyonlarda görev yapanlara teşekkür eden Köken, değişikliklerde Antalya Barosu olarak avukatlık mesleğine katkı ve güç getirecek değişiklikleri öneri olarak sunduklarını ve takipçisi olduklarını kaydetti.

Antalya Barosu'nun Türkiye'de farklı bir çizgisi olduğunu dile getiren Köken, şunları söyledi:

"Birçok arkadaşım, Antalya Barosu'nun cumhuriyetçi, ulusalcı, laik, demokrasi ve onun tüm getirilerine sahip çıkan düşünce yapısının devam etmesini istediler. Biz de bu değerleri sonuna kadar korumaya söz verdik ve yeni yönetim kurulumuzla birlikte aday olduk."

Öte yandan 2 bin 723 üyenin yer aldığı Antalya Barosu Genel Kurulu'nda seçim yarın gerçekleştirilecek.

Muhabir: Okan Özer

Anadolu Ajansı