KATILIMCI BARO İÇİN SOMUT ADIMLAR ATIYORUZ

Baromuzun daha şeffaf ve katılımcı şekilde yönetilmesi için önemli kararları internet ortamı üzerinden çok kısa sürede sonuçlanacak şekilde oylamalar yaparak karar sürecine tüm meslektaşlarımızı dâhil edeceğiz. Ayrıca belli sayıda meslektaşımızın önerisi ile yönetim kurulu gündemini belirleme imkânını tüm Ankara Barosu mensubu avukatlara sunacağız. 

YEŞİL BARO PROJESİ İLE BÜROKRASİ SONA ERECEK 

Baromuzun tüm yazışmalarını ve arşivini elektronik ortamda yaparak çevreyi ve ormanlarımızı korumaya katkı sunarken; gereksiz bürokrasinin meslektaşlarımızın üzerinde yük olmasına son vereceğiz. 

KURULLAR LİYAKAT ESASINA GÖRE DAHA ETKİN ÇALIŞICAK 

Baro kurul ve komisyonlarında görev almada liyakat esasına göre davranacak; yönetimlerinin demokratik esaslara uygun olmasını temin edeceğiz. Ayrıca tüm kurul ve komisyonların her yıl için rutin harcamalarını teminen ayrı bir ödenek ayıracağız Böylece en ufak bir harcama için Yönetim Kurulu kararına ihtiyaç duyulmayacak. 

ADLİYELERDE AVUKATLAR DAHA RAHAT ÇALIŞMA VE DİNLENME OLANAĞI BULACAK 

Adliyelerimizde avukatlara ait alanları arttıracağız. Örneğin Adliyenin 5. Katındaki baro birimleri yeniden düzenlenecek ve avukat meslektaşlarımızın ferah bir şekilde oturacağı bir dinlenme ortamı yaratılacak. Böylece Adliye 5. Kat, yönetimin değil; avukatların olacaktır. 

İŞ ALANLARIMIZIN ARTTIRILMASI İÇİN GEREKLİ TÜM GİRİŞİMLERDE BULUNULUCAK VE BUNLARIN TAKİPÇİSİ OLUNUCAK 

Meslektaşlarımızın iş alanları her geçen gün biraz daha daraltılıyor. Mesleğimiz; mezun sayısı artmasına rağmen, azalan iş olanakları yüzünden can çekişmekte. Bunun önüne geçmek ve iş alanlarını genişletmek gereklidir. İş olanaklarının daralmasına izin verilmemesi kadar, hızla artan avukat sayısına yeni iş alanları açmak zorunludur. Bunun için icra ve adliye memurlarının işe alımlarında hukuk fakültesi mezunlarına öncelik tanınması, tapu işlemlerinin tesisinde avukat katılımının zorunlu hale getirilmesi gibi düzenlemelerin yapılması gereklidir. Bunun için Bakanlık ve Meclis düzeyinde görüşmeler yapılacak ve gerekli projeler ilgili birimlere sunulacaktır.

ÜCRETSİZ İCRA VE İÇTİHAT PROGRAMI

Meslektaşlarımıza icra ve içtihat arama programını ücretsiz olarak vereceğiz. Bu programlar olmadan mesleki faaliyeti sürdürmek neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Biz, yaklaşık 2.000-TL değerinde bir teknik desteği meslektaşlarımızın ücretsiz kullanımına sunacağız. 

STAJDAN, MESLEĞE İLK ADIMDA “DANIŞMAN AVUKAT SİSTEMİ”  

Genç meslektaşlarımızın staj döneminde danışmanlığını yapan danışman avukatların, staj sonrasında da bu danışmanlıklarını meslek koçluğu şeklinde devam ettirmelerini sağlayacağız. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız için belki de en zor aşama olan bir büroya sahip olma süreci de baromuzun aracılığı ile asgariye indirilecektir. Büro açamayacak durumda olan genç meslektaşlarımıza, baromuza başvuran kıdemli avukatların boş duran odaları tahsis edilecektir. Emek sömürüsüne engel olmak için; oda tahsisleri, düzenli aralıklarla baro denetimine tabi tutulacaktır.

 CMK VE ADLİ YARDIM ÜCRETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ 

CMK ve Adli Yardım ücretlerinin avukata yakışacak düzeyde en az tarife ölçeğinde olması sağlanacaktır. Bu görevlendirmelerde genç arkadaşlarımızın daha fazla görev alması için gerekli katsayı değişikliği yapılacaktır. Örneğin kıdemli meslektaş, 1 görevlendirme alıyor ise, genç meslektaşım 2 veya 3 görevlendirmeye gidecektir.

 BARO AİDATLARINDA “PiRAMİT SİSTEMİ”

 -BARO AİDATLARINDA “PiRAMİT SİSTEMİ” Baro aidatlarında piramit sistemi gerçekleştirilerek, mesleki kıdem arttıkça aidat miktarı artacak şekilde düzenleme yapılacaktır. Ayrıca staj kaydiye ücretleri en alt düzeye indirilecek ve hiçbir geliri olmayan stajyer avukatların yükü hafifletilecek.

MESLEKTAŞLARIMIZA UYGUN KREDİ OLANAĞI

 Özellikle genç meslektaşlarımıza bürolarını açarken uygun koşullarla banka kredisi sağlanması için baromuzun tüm gücü ve olanaklarını kullanacağız.

 MESLEKTAŞLARIMIZ, İŞ ÇEVRELERİ İLE BİRARAYA GELEBİLECEK

 Genç meslektaşlarımızın potansiyel müvekkil çevreleri ile ( meslek odaları, sendikalar, sicil toplum örgütleri vb) çalıştaylar ve diğer etkinlikler aracılığıyla bir araya gelebilmeleri ve meslektaşlarımızın kendilerini anlatabilmesi için gerekli platformlar oluşturacağız.

 BARO TERCÜME MERKEZİ

Dil bilen meslektaşlarımızın baromuzun bünyesinde kurulacak olan çeviri merkezinde görev almasını ve gelir elde etmelerini sağlayacağız. Tercüme merkezimizde, yabancı ve uluslar arası mahkemelerin kararları, sözleşmeler ve diğer yabancı dille yazılmış metinler avukat tercümanlar tarafından, piyasa fiyatının altında çevrilecek. Böylece hem tercüme yapan meslektaşlarımız kazanacak hem de tercüme hizmetinden faydalanan meslektaşlarımız kazançlı olacaklar. Ayrıca dil bilen meslektaşlarımızın listelerinin yabancı ülkelerdeki ticari ataşeliklerimize ulaştırılması için Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağız.

 DAHA DONANIMLI BİR AVUKATLIK İÇİN TÜRKİYE’DE BİR İLK: “ANKARA BAROSU ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ”

 Baromuza bağlı olarak Türkiye’de ilk olacak şekilde “Adli Bilimler Enstitüsü” Kurulacaktır. Böylece yargılamanın sacayağı olarak nitelendirdiğimiz avukatlar, silahların eşitliği prensibine somut olarak ulaşmış olacaklar. Meslektaşlarımızın en azından şimdilik iş hukuku, trafik kazaları, imza ve yazı tespiti konularında, belli bir ücret karşılığında bilimsel rapor alabilecekleri ve bu raporla yürüttükleri davalarda daha donanımlı hale gelmelerini sağlayacak bir müessese meydana getirilecektir. Zaman içerisinde planlama dâhilinde farklı ihtisas dairelerinin kurulması, meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

 AVUKATLARIN SOSYAL GÜVENLİK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANACAK 

Avukatların sosyal güvenlik statülerinde Bağ-Kur’lu olmak nedeni ile ortaya çıkan hak kayıplarının önlenmesi ve sosyal güvenliğin kapsamlı hale getirilmesi için girişimlerde bulunulacaktır. 

AVUKAT AİLELERİ, TAYİN YÜZÜNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALMAYACAK 

Eşi devlet memuru olan avukatların tayin nedeni ile yaşadıkları parçalanmış aile sorununu çözmek, avukatların da eş durumundan dolayı tayin imkânından yararlanmasını sağlamak için gereken her türlü çaba sonuç alınana kadar gösterilecek. Avukat aileleri tayin sorunu yüzünden ayrılmak zorunda kalmayacaktır. 

ADLİYE İÇİNDE TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA KABLOSUZ İNTERNET OLANAĞI

 Adliye içindeki kablosuz internet ağına tüm meslektaşlarımızın baro sicil numarasını yazarak ulaşım sağlamasını ve bir kez bu girişi yaptıktan sonra sistemin otomatik olarak kendisini tanımasını ve bu hizmetten sadece avukatların yararlanması ile daha hızlı ve güvenilir internet kullanımını sağlayacağız.

 KORİDOR GÜNLERİ KAPSAMINDA ADLİYE VE İCRA DAİRELERİ ZİYARETİ

Baro başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak haftada en az bir gün koridor ziyaretleri yapacak; baronun her yerde, her zaman meslektaşlarımızın yanında olduğunu hissettireceğiz. Bu ziyaretleri, icra daireleri ve Sincan adliyesinde de düzenli aralıklarla yapacağız.

 HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇOCUKLARINA KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YAPILACAK

 Hayatını kaybeden meslektaşlarımızın çocuklarına sahip çıkılacak ve geride kalan çocuklar eğitim burslarıyla desteklenecek.

 AVUKAT HAKLARI MERKEZİ DAHA ETKİN HALE GETİRİLECEK 

Avukat Hakları Merkezinin daha etkin çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasının yanı sıra sadece ceza davalarında değil; avukatın hakkının söz konusu olduğu hukuk davalarının da izlenmesi ve gerekli desteklerin verilmesi temin edilecektir.


http://dsatabanhareketi.com/Projeler.aspx