Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Sema Aksoy, Yönetim Kurulu üyesi Av. Erol Aras, bugün, Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik operasyonda tutuklanan meslektaşımız Av. Betül Kozağaçlı'yı İstanbul'da tutukevinde ziyaret etmişlerdir.

Meslektaşımızın sağlık durumu ve morali iyidir; hiçbir suç işlemediği için utanacak bir şeyi olmadığını ifade etmiştir.

Meslektaşımız, İstanbul'da gözaltındayken gördüğü kötü muameleyi, iddia edilen suçun ispatıyla hiç ilgisi olmamasına rağmen kendisinden zorla DNA testi için tükürük örneği alındığını, bir kaç kolluk görevlisinin ağzını güç kullanarak açtığını, bir kişinin bu sırada boğazını sıktığını, bu şekilde örnek alındığını anlatmış ve bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgisini vermiştir. Baromuz hem bu suç duyurusunu takip edecek hem de gerekirse yeni bir suç duyurusunda bulunacaktır. Ayrıca meslektaşımıza, avukatlara yönelik tutuklamalara karşı  yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımız hakkında bilgi verilmiştir.

Tutukevinden sonra Ankara Barosu heyeti, İstanbul Barosu'nu ziyaret etmiştir. Toplantıda, başta avukatlara yönelik sistemli baskılar ve tutuklamalar olmak üzere güncel konular görüşülmüş, mesleğe yönelik tehdit ve saldırılara karşı birlikte hareket etme kararlılığı vurgulanmıştır. 28.01.2012

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI