18-19 Ekimde gerçekleşecek olan Ankara Barosu Başkanlık seçimi için DSA Taban Hareketi Genel Kurulda görüşülmek üzere iki önerge sunuyorlar.

İŞTE DSA TABAN HAREKETİNDEN TARİHİ ÖNERGELER

BİR İMZA LÜTFEN;

VARAN-1 DSA TABAN HAREKETİNDEN MÜJDE;

SÖZ VERDİK BAROMUZU GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ. ONLARIN MESLEKİ YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRACAK HER ÖNLEMİ ALACAĞIZ, HER ÖNERİYİ DESTEKLEYECEĞİZ. İŞTE BURADAN HAREKETLE STAJ KAYDİYESİNİ KALDIRLIMASI İÇİN GENEL KURULA SUNACAĞIMIZ AŞAĞIDAKİ ÖNERGEYİ 29 EYLÜL SAAT 10.00 DA ADLİYE ORTA BAHÇEDE İMZAYA AÇIYORUZ.

ANKARA BAROSU 63.OLAĞAN GENEL KURULU’NA

Sunulmak Üzere

GENEL KURUL DİVAN BAŞKANLIĞI’NA

​Biz aşağıda imzası bulunan Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar; stajyer avukatlardan alınan STAJ KAYDİYESİNİN (stajyer avukat kayıt bedelinin) kaldırılmasını ve yeni bütçe döneminde hiçbir stajyer avukattan staj kaydiyesi bedeli alınmamasını  talep etmekteyiz.

​Bu nedenle;

​Baromuz Yönetim Kurulu tarafından ilan edilen gündem ve Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin 32.maddesi uyarınca;

​Takip eden yıllar bütçesinin okunması, görüşülmesi ve karara bağlanması maddesinde; tahmini bütçenin gelirler başlığı altında yer alan stajyer avukat kaydı karşısında yazılı gelirin 0,00 TL olarak düzeltilmesini,

​Bütçe Uygulama İlkeleri bölümünde yer alan, Staj Başvuru Kaydiyesi altındaki cümlenin  “Staj kaydiyesi 0,00 TL dir” olarak düzeltilmesini ve tahmini bütçenin bu şekli ile oylanmasını talep ediyoruz. Saygılarımızla.

 

BİR İMZA LÜTFEN;

VARAN-2 DSA TABAN HAREKETİNDEN MÜJDE;

SÖZ VERDİK BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRACAK HER ÖNLEMİ ALACAĞIZ, HER ÖNERİYİ DESTEKLEYECEĞİZ. İŞTE BURADAN HAREKETLE YILLIK KESENEKLERİN (AİDAT) 2015 VE 2016 YILLARINDA ARTTIRILMAMASI İÇİN GENEL KURULA SUNACAĞIMIZ AŞAĞIDAKİ ÖNERGEYİ 29 EYLÜL SAAT 10.00 DA ADLİYE ORTA BAHÇEDE İMZAYA AÇIYORUZ.

 

ANKARA BAROSU 63.OLAĞAN GENEL KURULU’NA

Sunulmak Üzere

GENEL KURUL DİVAN BAŞKANLIĞI’NA

 

​Biz aşağıda imzası bulunan Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar; Baro yıllık keseneklerinde  2015 ve 2016 yılları için hiçbir artış yapılmamasını ayrıca genç meslektaşlarımız ile engelli meslektaşlarımıza uygulanan indirimlerinde aynen muhafaza edilmesini talep etmekteyiz.

​Bu nedenle;

​Baromuz Yönetim Kurulu tarafından ilan edilen gündem ve Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin 32.maddesi uyarınca;

​Takip eden yıllar bütçesinin okunması, görüşülmesi ve karara bağlanması maddesinde; tahmini bütçenin gelirler başlığı altında yer alan yıllık aidatın karşısında yazılı gelirin arttırılmamasını,

​Bütçe Uygulama İlkeleri bölümünde yer alan, Yıllık Kesenekler altındaki cümlenin “2015 ve 2016 yıllarında bu gösterge rakamı uygulanır” olarak düzeltilmesini ve tahmini bütçenin bu şekli ile oylanmasını talep ediyoruz. Saygılarımızla.