Ankara Barosu’nca düzenlenen ve periyodik olarak her ayın üçüncü Perşembe günü gerçekleştirilecek olan “Avukatlar Konuşuyor” başlıklı toplantılar dizisinin ilki 19 Eylül 2013 tarihinde ABEM’de düzenlendi.

Moderatörlüğünü Ankara Barosu Genel Sekreteri Avukat Gökhan Candoğan ile Avukat Dr. Serkan Ağar, Avukat Kemal Vuraldoğan ve Avukat Yıldız Oğuz’un yürüttüğü ve konusu “Uyap Sorunları ve Geliştirilmesi” olarak belirlenen ilk toplantıya katılan avukat ve stajyer avukatlar, UYAP uygulamasında yaşanan sorunlar ile birlikte; Avukatlık Kanunu 2’inci maddede düzenlenen avukatın bilgi, belge/delil toplama hakkının etkin kullanımının sağlanması, mesleğe yönelik yasal düzenleme ve tasarı/tekliflerin takibi ile gerekli girişimlerin yapılması, yüksek yargı kararlarının tümünün avukatların erişimine açılmasının sağlanması, reklam yasağını ihlal eder nitelikte ve haksız rekabet oluşturan tutum ve davranışların engellenmesi, cezaevlerinde avukatlara yönelik, özellikle sistematik bir ihlal halini alan x-ray arama gibi hukuk dışı uygulamaların sonlandırılması, yargılamaların uzunluğunun adalet duygusunu zedelemesi gibi mesleki sorunlara ve uygulamalara dair eleştiri, istek, öneri ve görüşlerini serbest kürsü ortamında dile getirdiler.

UYAP ile ilgili olarak Ankara Barosu tarafından Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşme notlarının da aktarıldığı etkinlikte, mesleki konularda karşılıklı bilgi aktarım ve paylaşımının önemi de ortaya konuldu.

Zaman zaman salonda tartışma imkanı doğan ve moderatörler tarafından not alınan istek, öneri ve görüşlerin çözümü için Baro tarafından girişimlerde bulunulacak olup; ilerleyen toplantılarda bu hususlarla ilgili olarak da bilgilendirme yapılacaktır. Dileğimiz “Avukatlar Konuşuyor” etkinliğinin geniş bir katılımla, mesleğimizle ilgili her tür sorunu paylaşıp çözüm yolları arayacağımız, başarı ve başarısızlıklarımızı birlikte değerlendirebileceğimiz bir sürecin başlangıcı olmasıdır.

 

Tarih: 19.09.2013

Yer: ANKARA