ANKARA BAROSU YÖNETİM KURULU ÜYESİ AV. EROL ARAS’IN BÜROSUNA SALDIRI


Kimliği belirsiz kişi veya kişiler geçtiğimiz hafta sonunda Yönetim Kurulu üyemiz Av. Erol Aras'ın bürosuna apartmanın dışından tırmanmak suretiyle balkondan girmişlerdir.

Şüpheliler, insan  hakları ihlallerine karşı Baromuzun faaliyetlerinde bizleri en önde temsil eden Yönetim Kurulu üyelerimizden biri olan Av. Erol Aras'ın bürosundaki bilgisayarların hepsini sökmüş, sabit disklerini çıkarmış, bazı dosyaları karıştırmıştır. Bürodan  yalnızca sabit diskler ve taşınır belleklerin alındığı tesbit edilmiştir. Basit bir hırsızlık süsü bile verilmemiş, tehdit ve yıldırma amaçlı olduğunu düşündüğümüz olay hakkında Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü doğrudan bilgilendirilmiş, durum, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezince de tutanak altına alınmıştır.

Ankara Barosu, savunma hakkına ve  meslektaşlarımıza karşı yapılan bütün saldırılara karşı bugüne kadar daima dik ve kararlı bir duruş sergilemiştir. Yönetim  kurulumuza yapılan bu saldırıdan sonra da aynı dik ve kararlı duruşu sergilemeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu