Polisin şiddet boyutuna varan müdahalelerine ile karşılaşan yurttaşlarımıza hukuki yardımda bulunmak amacıyla Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yardım masaları kuruldu. Telefonla da ulaşılabilen yardım masalarında CMK avukatlarımız ve 200 gönüllü avukatımız görev aldı.

 
-           CMK Merkezinde  kurulan ekip vatandaşlarımızın gelen telefonlarına cevap vermiş ve yakınlarından haber alamayan  ve bize başvuran vatandaşlarımıza elimizdeki verilere göre bilgilendirme yapmış  ve Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunan vatandaşlarımızın  hukuki  taleplerini karşılamıştır.
 
-           Gözaltlıların başlaması ve artarak devam etmesi üzerine CMK Merkezinin yanı sıra Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde de avukatlarımızdan oluşan bir ekip kurularak tüm birimlerden gelen avukat talepleri karşılanmıştır.
 
-          - Ankara’daki her karakola ayrıca bir talep gelmeden 2 avukat gönderilmiştir.
 
-          Gözaltına alınanların aileleri ve yakınlarından gelen başvurular için Emniyet Müdürlüğü’nün talebi beklenmeksizin gönüllü avukat listesinden avukat gönderilmesi sağlanmıştır.
 
-          Kurulan yardım masalarında olaylar sırasında yaralanan, darp edilen, hukuka aykırı muamele gören vatandaşlarımızın şikayetleri alınmıştır. Toplanan tüm verilerle suç duyurusunda bulunulacaktır.
 
-          Gözaltına alınan 4 avukatımızın ve 1 stajyer avukatımızın ifadeleri alınmadan serbest bırakılmaları sağlanmıştır.
 
-          Emniyet sorgusunun ardından adli tıpa gönderilen tüm gözaltı otobüslerine darp ve kötü muameleye karşı bir avukat görevlendirilmiştir.
 
-          Baromuz hemşiresinin de içinde bulunduğu gönüllü doktorların da yer aldığı sağlık ekibi Ankara Barosu Eğitim Merkezi binasında   gazdan etkilenen  vatandaşlarımıza ilk müdahalede bulunmuşlardır.
 
-          Türk Tabipler Birliği ile birlikte çalışılarak hastanelerdeki yaralı vatandaşlarımızın tesbit edilmesi, hukuki ve tıbbi yardımlar için gereken müdahalelerin yapılması sağlanmıştır. Kafa travması ve  kırık vakalarının bulunduğu gaz bombalarının isabeti ile çok sayıda yaralanmanın meydana geldiği tespiti yapılmış ve hastanelerden bilgiler toplanarak gerekli  müdahalelerde bulunulmuştur.
 
-          Bugün saat 16.00 itibariyle alınan bilgiye göre  gözaltına alınan vatandaşlarımızdan 160 kişinin sorgularının tamamlandığı ve diğer işlemlerinin devam ettiği  öğrenilmiştir.