Antalya Barosu mensubu meslektaşımız Avukat Ali Ustali, 7 Ocak 2013 tarihinde evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış ve icra dairesinden çektiği dava paraları gasp edilmiştir.

Yargının kurucu unsuru olan, toplum içinde yaşayan insanı “birey” yapan bir avukata yönelik bu çirkin saldırı hepimize karşı yapılmıştır.

Benzeri bir saldırının hakim ve savcılara yapılması halinde gösterilen tepkinin Avukat söz konusu olduğunda cılızlaşması, meslektaşlarımıza yönelik saldırı haberlerinin adeta olağan hale gelmesine neden olmaktadır. Unutulmamalıdır ki, yargının kurucu unsuru olan Avukatlara yönelik her saldırı, özünde hukuk devletine yönelik bir saldırıdır.

Şiddetle kınadığımız bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyor ve meslektaşımız Ali Ustali ve Antalya Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Meslektaşlarımızın başına gelen her türlü haksız saldırı karşısında Ankara Barosu'nun Yönetimi ile tüm üyelerinin gerekli mücadeleyi vermeye hazır olduklarını yineleriz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI