Sol bir örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 18 Ocak’ta Ankara’daki bir avukat bürosuna yönelik arama kararı, Ankara Barosu Yönetimi ve Avukat Hakları Merkezi’nin usule ilişkin itirazı üzerine yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından durduruldu.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sema Aksoy, Genel Sekreter Av. Orhan Şimşek, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Gökhan Candoğan ve Metin İlkay Çimen ile Baro Avukat Hakları Merkezi Üyeleri, soruşturma kapsamında başta Çağdaş Hukukçular Derneği olmak üzere dernek bürolarında ve avukat meskenlerinde yapılan aramalara gözlemci olarak katıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi’ndeki arama sürerken Ankara Barosu adına açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Av. Sema Aksoy şunları söyledi:

"Son yıllarda özellikle savunma hakkına yönelik saldırılar gittikçe artmakta. Çağdaş Hukukçular Derneği, Türkiye çapında hukuk dünyasına, hukuk devletine çok önemli katkılar sağlamış bir dernektir. Arama kararına baktığımızda Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticileri ile ilgili bir kısım ithamlar olduğunu görüyoruz ama derneğin hangi nedenle arandığını, şahısların adresi olarak mı gösterildiğini anlamış değiliz. Bu tür savunma mesleğine yönelik baskılar aslında topluma yönelik bireye yönelik baskılardır. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

ANKARA BAROSU'NUN KONUYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ