Saygı duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurula Avukat Turgay Şahin tek aday olarak katıldı.

Afyonkarahisar Barosu Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Adalet Mülkün Temelidir' sözünün çok sık söylendiğini ancak içeriğine bazen çoğu kişinin vakıf olamadığını söyledi.

Adaletin evrenin temeli olduğunu belirten Balkanlıoğlu, herkese hakkının verilmesine adalet dendiğini aktardı. Adaletin somut olarak gerçekleştiğini ve adalet kurumun kurumsallaştığı yerlerinde adliyeler olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Yargılama süreci içerisinde müdafaanın önemi çok büyük. En az hakimin yaptığı görev kadar avukatlık görevi, hakkı olan her türlü insanın savunulması görevi de yargılama görevinin en önemli parçalarından birisidir. Çünkü bir kişi cezai anlamda hangi tür suç işlemiş olursa olsun ne kadar vahim olursa olsun onunda adalete ihtiyacı var" dedi.

Kendisinin de hukuk mezunu olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Avukatlık çok kutsal bir meslektir. Her türlü saldırılara da maruz kalıyorsunuz. Avukata saldırılar dövmeye, öldürmeye teşebbüs edenler var. Burada bir sevgili meslektaşını kaybettiniz. Her türlü tehlike ve tehdide açık bir kurum. Yürütülmesi zor bir meslek" diye konuştu.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin ise, görev yaptığı iki yıl boyunca her bir avukatın sorunları ile ayrı ayrı ilgilendiğini belirtti.

Avukatların hep başkalarının haklarını savunduklarını ancak avukatların da savunulmaya ihtiyaçları olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti: “Seçilmeden önce verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yoğun bir gayret içinde olduk. Dergi çıkardık kitaplar yayımladık. Eğitim gezileri, piknikler organize ettik. Büyük Taarruz'un 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla ilimizde bir faaliyet düzenleyen tek kurum olarak kayıtlara geçtik. Bir tek baro evi konusunda sonuca ulaşamadık. İlçelerimizde sıfırdan baro evleri inşa ettik bir çoğunu da yeniden tefriş ettik. Avukatları ilgilendiren her türlü konuda kendimizi taraf hissettik. Bu yolda ne kimsenin hasmı ne de yandaşı olmadan mücadelemizi sonuna kadar verdik." Yapılan Genel Kurula, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve çok sayıda avukat katıldı.