UKÜ Hukuk Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı kapsamında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu ağırladı. Feyzioğlu öğrencilerle, “Hukuk ve Demokrasi” konusunu ele aldı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Özel: Hukuk eğitimi uzun bir süreçtir

Konferansın açış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel, yeni öğrencilere Hukuk Fakültesi bünyesinde eğitim veren öğretim elemanlarını tanıttı. Yeni öğrencileri doğru tercihlerinden dolayı tebrik eden Özel, Hukuk eğitiminin uzun bir süreç olduğunu, Hukuk öğrencilerinin süreç sonunda adil bir birey ve toplumda yol göstericilik gibi vasıflara sahip olacağını vurguladı.

Bedevi: Özgür hukukun neferleri olma çabasındayız

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, konuşmasında hukuk eğitiminin özelliği, itibarı ve avukat enflasyonu gibi konulara değindi. Yeni ve mevcut öğrencilere hukuku doğru öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Bedevi, Baro Birliği olarak Hukuk Fakültelerinin öğretim kadrosu, eğitim programları ile yakından ilgilendiklerini söyledi. Ünver Bedevi, “Adalet, her şeyden önce gelir. Bizler de özgür hukukun neferi olma çabasındayız. Tüm hukuk camiasına, UKÜ öğretim elemanlarına teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Nadiri: UKÜ bölgede araştırmayı en çok teşvik eden ve destekleyen yüksek eğitim kurumu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, 100 farklı ülkeden 15 bine yakın öğrenci ile UKÜ öğrencilerine çok kültürlü bir ortamda eğitim sunduklarını ifade etti. Üniversitelerin üç temel misyonunun eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olduğunu söyleyen Nadiri, UKÜ’nün de bu anlamda bölgenin lider öğretim kurumlarından biri olduğunun altını çizdi. UKÜ’nün vizyonunun uluslararası standartlarda kaliteli eğitim vermek olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Nadiri, UKÜ’nün bugün gelinen noktada bölgede araştırmayı en çok teşvik eden ve destekleyen yüksek eğitim kurumu olduğunu da kaydetti. Hukuk eğitimi gören ve mezun adayı olan öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerinde adaletli ve vicdanlı olmaları gerektiğini hatırlatan Rektör Nadiri, yeni akademik yılın herkese hayırlı olmasını diledi.

Feyzioğlu: Kuzey Kıbrıs yavru vatan değil, vatandır

Kıbrıs’ın tarihi günler yaşadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kıbrıs’ta bulunarak bu süreci içinden tecrübe etmenin ayrıcalık olduğunu söyledi. Kıbrıs’ta kazanılacak tecrübelerin müzakereler hakkında fikir oluşturacağını ifade eden Feyzioğlu, “Kuzey Kıbrıs yavru vatan değil, vatandır. Bu yaklaşımla Kuzey Kıbrıs’a bakıldığında önüne başka dünyalar açılacaktır. Buradan öğreneceğimiz çok şey var.” dedi.

Hukuk ve Hukuk devleti kavramlarının demokrasiden ayrı düşünülemediğini aktaran Metin Feyzioğlu, hukukun olmadığı bir yerde demokrasinin söz konusu olamayacağının altını çizdi. Farklı düşünceler, mezhepler ve yaklaşımların bir arada bulunmasının hukukun üstünlüğüyle mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin 79 milyonunu birleştiren tek şeyin adalet olduğunu vurguladı.

“Hakikatin gerçeği sözlerin çarpışmasından çıkar”

Ceza mahkemesinin tarihinin demokrasinin de tarihi olduğunu vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, anayasa metinlerinde yazan hak ve hürriyetin hayata geçirildiği tek yerin Ceza mahkemesi ve İdare Hukuku olduğunu kaydetti. Suçlu ve suçsuzu ayırt etmenin tek yolunun sözleri çarpıştırmak olduğunu dile getiren Feyzioğlu, “Sözleri çarpıştıracak tek yer adil yargılama ilkelerinin uygulandığı bir mahkemedir. Hakikatin gerçeği sözlerin çarpışmasından çıkar.” dedi.

Haber: Kıbrıs Detay