Barolarda seçimlere 1 yıla kala seçim startları verilmiş gibi.  İstanbul Barosu’nda Önce İlke Çağdaş Avukatlar grubu yeni yürütme kurulunu seçti.  Av. Ali Rıza Dizdar, Av.Sahir Bafra  gibi isimler yürütme kuruluna seçilemedi.

Ankara Barosu’nda şimdiden birçok adayın ortaya çıktığı konuşuluyor.

Her iki baro; İstanbul ve Ankara baroları Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde tayin edici olacak.

İşte bu bağlamda seçim malzemeleri de oluşturulmaya, haklı, haksız baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin faaliyetleri sosyal medyanın ilgi alanına girmeye başladı.

Türkiye Barolar Birliği’nin stajyer kredilerini ödemeyen avukatlara icra takibi başlatması,  işi dışarıda bir avukatlık ofisine vermesi sosyal medyada eleştirilmekte.

Sosyal medyada ,toplam icra takibinin 11 milyon olduğu, buradan elde edilecek rantın 1.5 milyon olduğu yazılmakta. Sosyal medyada Feyzioğlu karşıtlığının başını çeken kişiler de var.. Sosyal medyada en son çıkan haber; eleştiriler üzerine dosyaların özel avukatlık ofisinden alındığı, geri adım atıldığı idi..

Feyzioğlu, adaletbiz’e yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Geri adım atılmadı ki... Zamanaşımına uğramak üzere olanlar verilmişti. Sonra kendi organizasyonumuzu kurduk; iç işleyişimizi düzenledik ve kendimiz devam edeceğiz. Hangi gözlükle baktığına bağlı, tezvirat yapanların ve buna inanmak isteyenlerin. Bunlar bize zarar vermek için harcadıkları enerjiyi elektriğe çevirebilseler, memleketi aydınlatırlardı. Bunu bıraksınlar da 13 yıllık bir avukata ‘kredi borcunu öde ki, gençlere kredi verebilelim’ dememizi niçin istemiyorlar? Kredilerin 11 yıl takibe konulmamasını ahlakla, görev bilinciyle nasıl açıklıyorlar, bunu anlatsınlar. Bugün bizim acımız var. Paramparça edilmiş meslektaşımızı gömdük.  Hayatlarında baro seçiminden başka şey olmayan profesyonel baro siyasetçisi tezviratçıların anlamayacağı bir acı bu. “

Türkiye Barolar Birliği’nden ulaştığımız yöneticiler  “dışardaki avukat ofisine verilen dosya sayısının 500 kadar olduğu, 200 kadarının geri alındığını” söylediler. Bu rakamlar sosyal medyada yer alan rakamların çok altında. Belli ki birileri bilerek abartıyor.  Staj kredisinin toplam 6000 lira olduğunu düşünürsek 500 dosyanın tutarı 3 milyon olur. 11 milyon nerede, 3 milyon nerede? Kaldı ki bu dosyaların 200 ünü TBB kendi iç düzenlemesini yaparak geri aldığını açıkladı.

adaletbiz.com

Bu habe kaynak gösterilmeden yayımlanamaz...