Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne 

Gazetenizin 28.08.2016 günlü nüshasında birinci sayfada sürmanşette yer alan; "YÖNETİM KURULU, ADLİ YIL AÇILIŞI  TÖRENİNE İLİŞKİN TARTIŞMAYA SON NOKTAYI KOYDU"  ifadesi ve 7. Sayfadaki ; "BAROLARDAN GERİ ADIM, BAROLAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANDI, 'FEYZİOĞLU SARAY'A GİTMEYECEK' KARARI VERDİ" şeklindeki manşetler ve haberin içinde bu doğrultudaki ifadeler gerçekleri yansıtmamaktadır.

Gerek TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu gerek kendisinin de içinde yer aldığı TBB yönetim kurulu hiçbir zaman adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasını yerinde bulmamıştır.

Bu konuda Başkanımız ile yönetim kurulumuz arasında hiçbir zaman görüş ayrılığı olmamıştır.

Katılabileceğimizi bildirdiğimiz tören, Yargıtay Başkanlığı tarafından Ankara'da bir otelin kongre salonunda  yapılacak olan ve TBB Başkanımızın da konuşma yapması teklif edilen törendir. 

Adres değişikliğine dair haberlerin medya tarafından duyurulduğu 21.08.2016 tarihinde TBB Başkanı Feyzioğlu, kuvvetler birliği algısına sebebiyet verecek hiçbir organizasyonun içinde yer almayacağımızı kamuoyuna duyurmuştur.

Törene dair adres değişikliğinin Yargıtay tarafından 25.08.2016 tarihinde resmen bildirilmesinden sonra, 26.08.2016 tarihinde yapılan yönetim kurulunda ise TBB Başkanı, bu adres değişikliğini doğru bulmadığını ifade ederek, yönetim kurulumuza  törene katılınmaması önerisini getirmiş, bu öneri oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Bilgilerinize sunar, bu düzeltmenin aynı şekilde gazetenizde yayımlanmasını saygılarımla dilerim.


Av. Güneş Gürseler
Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri