Dost ve kardeş ülkelerin avukatları arasındaki işbirliği imkanlarını verimli ve kalıcı hale getirmeyi amaçlayan TÜRK-AV’da; Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Arnavutluk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek’ten baro örgütleri kurucu üye olarak yer alıyor.

Törende BAROTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Gerçekten bugün önemli bir tarih, her türlü zorluğa rağmen elde edilmiş bir başarı, Türkiye’nin bölgede ve dünyada yalnızlaştırılmak istendiği bir zamanda biz, Türkiye olarak varız dedik.” dedi.

 ANADOLU BAROLARI SİSTEME DAHİL 

 'Anadolu Barolarının, bu oluşuma katılımı ve katkısı ne ölçüde olacak' sorusunu yönelttiğimiz Feyzioğlu, “Hepsini alacağız, onların statüleri de tüzükte belirlendi. Hem Anadolu baroları hem de imzacı ülkelerin kendi yerel baroları da sisteme girecek.” cevabını verdi.

 TOPLUMLAR ARASI BİRLİKTELİK SAĞLANACAK

 TÜRK-AV’ın amacını “Yaklaşık 400 bin kadar avukat hinterlandı var. Nüfusları da topladığınız da birkaç yüz milyon… Bizim amacımız; Avukatlar eliyle bu toplumlar arası birlikteliği sağmak, aynı zamanda da avukatların yatırımcı müvekkillerini bir araya getirerek, karşılıklı olarak yatırımları teşvik etmek.” cümleleriyle açıklayanFeyzioğlu şöyle devam etti: “Çünkü bir yatırımcının, bir yabancı ülkeye gelip, sermayesini bağlaması, büyük bir yatırımın içine girmesi için ön şart; oranın hukuk sistemi konusunda kendisine güvenilir bir rehber bulmasıdır. İşte biz o rehberliği karşılıklı olarak avukatlar eliyle yapabileceğimiz büyük bir iletişim ağı kuruyoruz.”

 ÇOK HAREKETLİ BİR HALE GELECEK

 İlerleyen dönemlerde bu organizasyonun çok daha hareketli ve fayda sağlayıcı hale geleceğini savunan Feyzioğlu, “Hukukların birbirine yakınlaştırılması, karşılıklı olarak mevzuatların bilinmesi, öğrenilmesi, eğitim çalışmaları ve büyük konferanslar bu organizasyonu çok hareketli bir hale getirecek.” dedi.

 Feyzioğlu ayrıca, bu konferansların sadece Türkiye’de değil, imzacı ülkelerde de yapılacağını, sadece Ankara’da değil Anadolu’nun çeşitli illerinde de yapılacağını ve yurtdışından katılımcılarının olacağını belirtti.

 Birliğin merkezinin Ankara/Türkiye Barolar Birliği olacağını ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın Kurucu Genel Sekreter olarak görev yapacağını da aktaran Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 BU, TÜRKİYE’NİN BAŞARISIDIR

 “Gerçekten bugün önemli bir tarih, her türlü zorluğa rağmen elde edilmiş bir başarı, Türkiye’nin bölgede ve dünyada yalnızlaştırılmak istendiği bir zamanda biz, Türkiye olarak varız dedik. Bu sebeple bu proje, Türkiye Barolar Birliği’nin başarısının çok üstündedir, bu, Türkiye’nin başarısıdır. Bir büyük birlikteliğin, yönetiminde, merkezinde yer alacağız.”

BAROTÜRK / İSMAİL ÇOLAK