Feyzioğlu yanlış ata mı oynadı?

KOCASAKAL üzgün ve öfkeli.. Feyzioğlu ile baş başa görüşmesinde Feyzioğlu KOCASAKAL’a aday mısınız diye soruyor.. Kocasakal “Hayır değilim” diye cevap veriyor. Bunun üzerine aynı soruyu KOCASAKAL Feyzioğlu’na soruyor, Feyzioğlu “İstanbul desteklerse adayım” diyor.

Feyzioğlu  devamla bir öneri sunuyor;

“ Ya siz aday olun ya da ben, biz popüleriz, seçimi alırız.” diyor.

Buradan anlaşılıyor ki Feyzioğlu 3. bir adaya karşı. Bundan çıkarılacak kesin bir sonuç var. Sen aday değilsen ben adayım, ben başka bir adaya karşıyım.

Bütün barolar Kamuoyu Kolcuoğlu’nun aday olacağını biliyor, tabii Feyzioğlu da biliyor ve bu diyalogla Kolcuoğlu’nun yolunu kesiyor.

Bu durumda KOCASAKAL’ın Feyzioğlu’na dönüş yapmasının bir anlamı kalmamıştır, belli ki Feyzioğlu Kolcuoğlu’nun adaylığına karşı çıkacak ve ben adayım diyecektir.

Kim hain?

Ulusalcılar bölünerek seçime giderse Coşar kazanır..  Bu durum karşısında bir taraf diyor ki KOCASAKAL’ın şahsında İstanbul Barosu aday çıkartarak Ahsen Coşar’ın seçilmesine imkan sağlamış oluyor. Diğer tarafta aynı suçlamayı onlara yapıyor.

Kim doğru?

Feyzioğlu haber vermeden aday oldu, KOCASAKAL dönmedi.. Bunların hepsi laf-güzaf, polemik.. Biz polemik yapmayalım ve  devam edelim!..

Feyzioğlu baştan tavrını koymuş.. “Ya sen ya ben, başkası olmaz.” diye..

Kolcuoğlu ile Mitpoint’te kahve  içip sohbet ediyoruz.. Acı kahve değil, çünkü acı kahvenin hatırı 40 yıl bize çok gelir...

Kolcuoğlu’na size “Yaşlı, TBB başkanlığı yapamaz .” diyorlar..


Kolcuoğlu, “ Ben bu saçları yazıhanede oturarak beyazlatmadım, mücadele ederek yaşadım.” diyor..

Türkiye Barolar Birliği başkanlığı sanki sportif bir faaliyet, genç yaşlı tartışılıyor, şu işe bakın siz!..

Avukatlık Kanunu gençlik şartı arasaydı bu makam için yaş sınırı koymazdı.. TBB başkanı olmak için en az on yıl avukatlık yapmak şarttır.

Ne yüksek düzeyli bir tartışma, adayların görüşleri ve özgeçmişleri yerine yaşları tartışılıyor!..

Masada bulunan bir başka avukat konuşuyor, “ Feyzioğlu CHP Parti Meclisi ve Bilim Kurulu üyesi. CHP parti Meclisi 16 Mart Cumartesi Kürt Sorunu, Barış Süreci gündemi ile toplanıyor. Feyzioğlu bu toplantıya katılmayarak İstanbul’a geliyor. Bu kadar önemli bir konuda parti meclisine katılıp görüşlerini söyleme yerine İstanbul’a gelip seçim çalışması yapmayı tercih ediyor..”

Gerçekte Feyzioğlu CHP’nin politika üreten bir organında görev almıştır. Üstelik politikada iddialıdır. Birkaç ay önce bir internet sitesi ile yaptığı söyleşide “CHP Genel Başkanlığı için hazır olduğunu” söylüyor.

Feyzioğlu muhtemelen önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olacaktır. Seçilirse 1.5 yıl sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından istifa etmek zorunda kalacaktır ve bu kez 1.5 yıl sonra TBB yeniden seçime gidecektir.

Kolcuoğlu “ Sanki Türkiye Barolar Birliği değil Ankara Barolar Birliği..” diyor.

“İstanbul Barosu ciddi bir tehdit ve saldırı altındadır. Biz  bu yüzden bu dönem başkan İstanbul’dan olmalıdır dedik.” diyor Kolcuoğlu.

KOCASAKAL grup içerisinden ihanete uğradığını söylüyor.

KOCASAKAL için manzara şöyle:

İstanbul Barosu’nun adayı kaybederse KOCASAKAL kaybetmiş olacak, bunun en büyük müsebbibinin gruptan ihanet edenler olduğunu düşünüyor KOCASAKAL.. Bu yüzde üzgün ve öfkeli..


Feyzioğlu Yanlış ata mı oynadı?

İzmir Barosu seçimlerinde Feyzioğlu İzmir’e giderek Cumhuriyetçi gruba destek veriyor, Cumhuriyetçi grup seçimleri kaybediyor, Çağdaşlar kazanıyor.

Feyzioğlu Barolar Birliği’ne aday olduktan sonra İzmir’e gidiyor ve Sema Pekdaş ve seçilen delegelere “Helalleşelim, beni destekleyin” diyor. Oysa İzmir Barosu seçimlerinde çağdaş gruba hain demiştir. Tabii ret cevabı alıyor..

İzmir, seçimin Feyzioğlu ile Ahsen Coşar arasında olması halinde Coşar’ı destekleyeceğini söylüyor. İzmir Barosu’nun ise şimdi ne yapacağı bilinmiyor.

Rahmi Ofluoğlu

Feyzioğlu'nun sonsöz haber sitesindeki söyleşisi için TIKLAYINIZ