18. Bahadın Kültür Şenlikleri’nde konuşan Feyzioğlu kadınlara seslendi: “Hep birlikte Bahadın’dan öyle bir kahkaha atalım ki, yaşamın rengi olduğunuzu dünyaya gösterelim. Analara ağıtlar yaktıran Anadolu’da artık anaları ağlatmayalım. Son ağlayan anamız Berkin Elvan’ın anası olsun…”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yozgat’ın Bahadın Beldesi’nde 18’incisi düzenlenen Bahadın Kültür Şenlikleri’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerine, “Devrimciler Diyarı Bahadın’da buluşan güzel insanlar” diyerek başlayan Feyzioğlu, Bahadın’ın, “Dönen dönsün yolundan, ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultan’ın nefesi ve insanı kıblesine koyan Hacı Bektaşi Veli’nin güzelliklerinin hüküm sürdüğü diyar olduğunu söyledi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasında, kadınlara yönelik önemli mesajlar da vardı. “Mücadelemiz, kendi menfaatimiz için değil, insanın insana zor kıldığı bu cennet ülkenin kaderini değiştirmek içindir” diyen Feyzioğlu, kadınlara seslenerek, “Haydi, kadınlar, gülmek devrimci bir eylemdir... Hep birlikte Bahadın’dan öyle bir kahkaha atalım ki, yaşamın rengi olduğunuzu dünyaya gösterelim. Analara ağıtlar yaktıran Anadolu’da artık anaları ağlatmayalım. Son ağlayan anamız Berkin Elvan’ın anası olsun” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Feyzioğlu, gençlere de seslenerek şunları söyledi: “Gençler, gelecek sizlerle güzel. Gezi Direnişiyle ezberleri bozmanız, doğayı, insanı sahiplenmeniz boşuna değil.  Boşuna değil Yüce Atatürk’ün emperyalizme karşı tarihin gördüğü en şanlı direnişin başlangıç günü olan 19 Mayıs’ı Gençlik Bayramı olarak size armağan etmesi. Bu ülkenin pırıl pırıl güneşlere, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var.  Genç olmaktan, genç düşünmekten asla vazgeçmeyin. Vazgeçmeyin ideallerinizden, vazgeçmeyin hayallerinizden, saflığınızdan, temizliğinizden. Dünyanın bütün grileri üzerinize gelse de, bembeyaz kalın, tertemiz kalın...  Gösterin onlara, vatan için çıkarsız mücadele nasıl olurmuş, gösterin onlara şahsi menfaatler nasıl değersizmiş.  Gösterin onlara, bir genç dünyaya bedelmiş.”

*Konuşmanın tam metni için tıklayınız