Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyeleri, baro başkanları ve stajyer avukatlar TBB'nin 47. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye Barolar Birliği heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine geldi. Feyzioğlu'nun, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları kaydetti:

BÜYÜK ATATÜRK,

Türkiye Barolar Birliği olarak 47. kuruluş yıldönümümüzde bir kez daha huzurunuzdayız.

Şerefli ordumuzun içine sızmış teröristlerin yaptığı 15 Temmuz işgal girişimini, Türk Milleti olarak püskürtmenin gururunu yaşıyoruz.

Şunu çok iyi biliyoruz ki, hukuk üstün olmazsa, çoğulcu katılımcı demokrasi olmaz. Hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasi ise; bir olmamızın, iri olmamızın, diri olmamızın, vatanımız ve milletimizle bölünmez bütünlüğümüzün vazgeçilmez şartıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir. Bunun yegâne yolunun, Atatürk ilke ve inkılaplarına şevkle sarılmak olduğunu her geçen gün daha çok görüyoruz.

Dinlenmemek üzere yola çıktık, kudretli ışığınızla aydınlanan yolumuzda, yorulmadan yürüyoruz. Devletimizin ve Milletimizin bekası için, yetmiş sekiz milyon vatandaşımızı adalet paydasında kucaklaştırmaya kararlıyız.

Bu bilinçle; Size, hak ve özgürlüklerin savunucusu avukatlar olarak bir kez daha söz veriyoruz. Türk Milleti, el ele, omuz omuza menzile doğru yürürken, bizler en önde koşmaya devam edeceğiz.

Kimsenin kuşkusu olmasın, çağdaş uygarlık düzeyinin de üzerine çıkmayı başaracak olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır.

Yürekten bağlılıklarımız ve saygılarımızla.