Türkiye Barolar Biriliği (TBB) 32.Olağan Genel Kurulu 79 barodan 447 delegenin katılımı ile Ankara’da toplandı.

Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Genel Kurul'da ilk olarak yoklama ve Birlik Başkanı’nın açılış konuşması ile başladı. Bir başkan, bir başkan vekili ve iki üyeden oluşan Genel Kurul Başkanlık Divan seçimi yapıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığı’na önceki dönemlerde Türkiye Barolar Birliği başkanlığı yapan Önder Sav seçildi.

Kongrede ilk olarak TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar, bir konuşma yaparak görev süresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daha sonra söz alan delegeler muhtelif konularda düşüncelerini Genel Kurulla paylaştılar. Önceki dönem Başkan ve Yönetim Kurulunun ibra edilmesinin ardından gelecek döneme ilişkin tahmini bütçe ve kongreye sunulan çeşitli önergeler oylanarak karara bağlandı.

Kongreye İşçi Avukatlar adıyla bir önerge sunan bir kısım genç avukat öğlen arasında bir basın açıklaması yaparak önergeleri hakkında bilgi paylaştılar.

Saat 18'de Başkan Adaylarının konuşmalarına geçildi. Çekile kurra sonucu ilk konuşmayı TBB Başkanı Av.V.Ahsen Coşar yaptı. Coşar; oldukça kısa konuşmasında dünya görüşü ve hayata bakışı konusunda duygusal bir konuşma yaptı.

Başkan Adaylarının konuşmasından sonra TBB delegeleri akşam yemeği için TBB merkezinin havuz başına geçtiler. Müzik eşliğinde yemeklerini yiyerek sohbet ettiler.


GENEL KURULDAN GÖRÜNTÜLERE FOTOĞRAF ALBÜMÜNDEN VE DAHA FAZLASINI ADALETBİZ'İN FACEBOOK SAYFASINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

https://www.facebook.com/Adaletbiz/photos_albums