Değerli Meslektaşım,

Sayın Feyzioğlu TBB Delegelerine gönderdiği bir e-postada ve adaletbiz.com sitesine verdiği röportajda TBB yönetimi hakkında çok sayıda varsayıma dayalı ve gerçekdışı iddiaları yanında şunları da söylemektedir: 

"Başka bir önemli konu TBB’nin maalesef tartışmaya açtığı, önümüze koymak istediği, ancak baroların direnişi ile karşılaştığı için geri çektiği Yabancı Avukatlık Şirketleri Projesi. Hayal ürünü değil. Doğrudan doğruya Barolar Birliği resmi yazıları ile antetli kağıtlarıyla başkanların önüne konulmuş bir projedir bu. Yabancı avukatlık şirketlerine Türkiye’de izin verelim mi? Bu şirketler Türkiye’de şubeler açarak çalışsın mı? 'Bir düzenlemesini yapalım canım da istemezseniz hayata geçirmeyiz' gibi bir oldu bittiye getirme çabası, belgeleriyle, tutanaklarıyla, konuşmalarıyla sabittir."

Bir avukatlık kurumu olan ve avukatlar tarafından temsil edilmekte olan TBB'nin böyle bir projeyi istemek, gerçekleştirmek ve uygulamak için ne çıkarı veya gerekçesi olabilir? Böyle bir iddiada bulunmanın yapay bir seçim propaganda malzemesi "üretmek" dışında hiçbir açıklama ve mantığı olamaz. Mesleğimiz de seçimlerimiz de, ancak gerçekler üzerinde yürütüldüğünde saygınlığını koruyacak ve yükseltecektir.

Öncelikle, Sayın Feyzioğlu'nu bu tutanak ve konuşmaların sabit olduğunu iddia ettiği belgeleri göstermeye çağırıyor; 

Yukarıdaki ifadelerine yalnızca özdeyişler, "resmi yazı ve tutanaklar" ve kamuoyuna sunulmuş açıklamalarla yanıt vermeyi ve daha fazla tartışmaya girmeden değerlendirmeyi sağduyulu tüm avukatlara bırakmayı tercih ediyorum.

Bu açıklamama TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Talay Şenol (Ankara Barosu), Av. Sitare Sağsen (Ankara Barosu), Av. Kadri N. Markoç (İstanbul Barosu) ve Av. Ahmet Gürel (Samsun Barosu)'in destek ve katkılarının olduğunu da tüm ilgililerin bilgisine sunarım.



Yıkmak düzeltmekten, yalan söylemek ispatlamaktan daha kolaydır. Arthur Schopenhauer

Doğru söylediğin zaman kimse inanmayacak. İşte, yalan söylemenin cezası budur. Talmud


Ankara Barosu Başkanı'nın Gerçekdışı Suçlamalarına Karşı TBB YK'nun Açıklaması:

Tıklayınız: http://www.ubap.org.tr/Detay.aspx?ID=11100&Tip=Haber

Tıklayınız: http://www.barobirlik.org.tr/dosyalar/duyurular/2011_90.pdf



"Yeni Avukatlık Kanunu'nun Tartışıldığı" 24. Baro Başkanları Toplantısı Haberi:

Tıklayınız: http://www.barobirlik.org.tr/Detay.aspx?ID=10760&Tip=Haber


Yeni Avukatlık Kanunu'nun Tartışıldığı" 24. Baro Başkanları Toplantısı Basılı Tutanağı:

Tıklayınız: http://tbbyayinlari.barobirlik.org.tr/TBBBooks/24bbb-414.pdf

Konuyla ilgili gazete haberi

Tıklayınız: http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=299588


Sayın Feyzioğlu'nun Açıklamalarına Karşı 21 Baro'nun Basın Bildirisi:

Tıklayınız: http://www.barobirlik.org.tr/Detay.aspx?ID=11098&Tip=Haber


"TBB Yıpratılmamalıdır

12-13 Kasım 2011 tarihinde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Av. Özdemir ÖZOK Konferans Salonunda, konusu “Avukatlık Kanunu” olan bir toplantı gerçekleştirilmiştir. 24 üncü Baro Başkanları toplantısına 71 baro başkanı katılmıştır. Toplantıda öteden beri değişik zaman ve platformlarda avukat meslektaşlarımız tarafından dile getirilen sorun, öneri ve görüşler ana başlıklar halinde (avukatlık sınavı, staja kabul şartları, mesleğe kabul şartları,  avukatlık uzmanlığı, barolar ve TBB’nin yapısı ile ilgili düzenlemeler…gibi) tartışmaya açılarak tüm baro başkanlarının görüşü alınmıştır. Toplantıda ne TBB Başkanı sayın Av. Ahsen COŞAR, ne de yönetim kurulu üyeleri tarafından ana başlıklarla ilgili hiçbir görüş ortaya konmamış, baro başkanları dinlenmiş, onlar tarafından dile getirilen tüm görüşler kayıt altına alınarak genel kanı belirlenmeye çalışılmıştır. 

Hal böyle iken, Ankara Baro Başkanı sayın Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU tarafından gerek Ankara Barosu’nun web sayfasında ve gerekse kimi basın organları aracılığıyla TBB’ne yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ithamlarda bulunulmuştur

Yukarıda da belirtildiği gibi, TBB Avukatlık Kanunu Tasarısının ana başlıklarıyla ilgili her hangi bir görüş ortaya konmamış, sadece katılan baro başkanlarının görüşleri alınmıştır. Bunun yanında TBB herhangi bir yasa tasarısından da söz edilmemiştir. 

Basına kapalı yapılan toplantıda,  ana başlıkların ve dile getirilen görüşlerin basın organlarına sanki TBB’nin görüşüymüş gibi aktarılması gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu nevi çıkışların TBB’nin yanı sıra tüm baroları ve savunma mesleğini yıpratacağı açıktır. Savunma mesleğinin yaşadığı sorunların giderilmesi için tüm baroların, TBB çatısı altında hareket etmeleri ve bu çatı altında katkı vermeleri gereğine özellikle işaret ediyoruz. Aksi çıkışların mesleğimize ve temsil ettiğimiz kurumlara zarar vereceği unutulmamalıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Kırklareli Baro Başkanı'nın Açıklaması:

Tıklayınız: http://www.barobirlik.org.tr/dosyalar/duyurular/20111202-gazete.pdf


Çanakkale Baro Başkanı'nın Açıklaması:

Tıklayınız: http://www.barobirlik.org.tr/dosyalar/duyurular/20111130-gazete.pdf

 Rize Baro Başkanı'nın Açıklaması:

Tıklayınız: 

Saygılarımla,

Av. M. Turgay BİLGE

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi