Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, milletvekillerinin başörtüsü ile TBMM'ye girmesine ilişkin soru üzerine, Türkiye'de kimin ne giydiğinin siyasetçiler dışında kimsenin umurunda olmadığını belirterek, "Bunu istismar ederek siyasi bir sorun hale getirenler, suni mağdurlar ve suni mazlumlar yaratma peşinde. Türkiye'de 81 ilde sadece bir kadın vali var. Bana hiç kimse 'Türkiye'de kadınları özgürleştirdik' diyemez. Kamuda 6 bin küsür yöneticide sadece 500 kadına, beyefendiler yöneticiliği layık görmüş" diye konuştu.

Türkiye'de nüfusun yarısı kadın olduğu halde Meclis'te fazla kadın milletvekili olmadığını ifade eden Feyzioğlu, son yıllarda şiddet mağduru kadınların sayısının arttığını savundu.

"Kadının bir yere gelmesinden rahatsızlık duymayın, zaten kadınlar bir yere gelir" diyen Feyzioğlu, "Meclis'te olanlar, 'acaba proveke edebilir miyim?' çabasıdır. Kadının gerçek problemini, dolayısıyla Türkiye'nin gerçek gündemini saptırma arayışıdır. Ben bu gündemin içerisinde yaşamıyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'de siyasetçilerin gündemi ile halkın gündeminin birbirinden farklı olduğunu belirten Feyzioğlu, "Türkiye'de başı açık olanlar veya eşlerinin başı açık olanlar, artık özgürlük diye bağırma noktasındadır. Parlamentodaki kadın-erkek bütün milletvekillerinden ve özellikle parlamentoda dünkü toplantıdan sonra bütün kadın milletvekillerinden aktivist bir tutum bekliyorum. Özgürlük, başı açık olana da özgürlüktür, başı kapalı olana da özgürlüktür" dedi.

Kaynak: AA