Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, "Çocuklara çığlık atmasını öğretin" açıklaması nedeniyle bazı kesimler tarafından linç edilmeye çalışılmasına tepki göstererek, bu cümlenin bilimsel olduğunu ve bakanın sonuna kadar destekçisi olduğunu söyledi.
TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Fikir Kulübü tarafından organize edilen ‘Demokrasi’ söyleyişine katılmak üzere Erzurum’a geldi. Program öncesinde Erzurum Barosunda gazetecilerle bir araya gelen Feyzioğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde artan çocuk cinayetleriyle ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, "Çocuklara çığlık atmasını öğretin" demesiyle hedef olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şu açıklamada bulundu:
“Haksız yere suçlanıyor burada Bakan. Çocuklara çığlık atmayı öğretin cinsel istismara karşı bilimsel olarak önerilen bir yöntemdir. Çocuklara istismar etmek için yaklaşanlar aynı zamanda da sesini çıkarırsan öldürürüm ya da anneni, babanı öldürürüm derler. En çok kullanılan anneni, babanı öldürürüm. Sayın Bakanın söylediği bilimsel bir şey. Çok ağır ve haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Bir politika malzemesi yapmanın, ben bu hükümetin içerisinde günlük siyasetin dışında tutulması gereken tek bakanlık varsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar arkasındayım Bakanın 'çocuklara çığlık atmayı öğretin' sözüne. Bilimsel bir cümleyi sayın bakan tekrarladı diye birileri tarafından linç edilmek isteniyor.”
Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?” sorusuna da, “Adaylık bizim tarafımızdan olacak bir husus değil. En az 20 milletvekili tarafından gösterilmek gerekiyor. Seçimlere 2 ay kala bir aday çıkmadığı için yurttaşlarımızda Başbakan veya Abdullah Gül olacak diye konuşmaya başladı. Şahsım ben TBB görevimin başındayım. Bu teveccüh mutlu ediyor. Biz demek ki TBB getirdiğimiz yeni anlayışla bütün siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp kucaklamayı başarmışız” diye konuştu.

http://www.malatyagercek.com/