Feyzioğlu, Hessen Türk Toplumu'nun (TG-Hessen) organizasyonunda Frankfurt Saalbau Volkshaus Sossenheim'da düzenlenen "Türkiye'deki Hukuk ve Demokrasi Sorunu, Çözüm Önerileri ve Çıkış Yöntemleri" konulu konferansa katıldı.

"SİYASET YAPIYORSUN DİYENLERİN; 'ŞU CÜMLE SİYASET' DEMESİ LAZIM"

Kılıç'ın konuşmasının hukuki referansları olduğunu ve  Anayasa Mahkemesinin son dönemlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına atıflar yaparak kararlar verdiğini ifade eden Feyzioğlu, "Bu kararların saygıyla karşılanmaması şeklinde ve kararları verenlerin kişiliklerini rencide edecek şekilde karşılanması yanlıştır, toplumu gerer. Siyaset yapıyorsun diyenlerin, konuşmada şu cümle siyaset demesi lazım. Bunu demeden siyaset yapıyorsunuz diyemezler" değerlendirmesinde bulundu.

"BİR PARTİNİN BAŞINA GEÇECEĞİM SÖYLENTİSİ TAMAMEN SPEKÜLATİF"

Feyzioğlu, ayrıca parti kurmak gibi düşüncelerinin olmadığını herhangi bir partinin başına geçme söylentisinin de tamamen spekülatif olduğunu sözlerine ekledi. 
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığına adaylığının konuşulmasına ilişkin "Kendimi Cumhurbaşkanı adayı gösterme yetkim yok. Cumhurbaşkanlığı için 20 milletvekilinin aday göstermesi gerekiyor" dedi.

Feyzioğlu, katılımcıların Gezi olayları, 17 Aralık operasyonu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Ergenekon, Balyoz ve Fenerbahçe davaları konularındaki sorularını Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve TBB Başdanışmanı Necdet Basa ile cevapladı. 

BALYOZ DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Ergenekon, Balyoz ve Fenerbahçe davalarının yeniden görülmesinin önünün açılmamasını değerlendiren Feyzioğlu, bunun için topyekun siyasi partilerin seferber olması gerektiğini ancak siyasi partilerin bu konuda destek vermediklerini kaydetti.

Balyoz davasının bütün delillerini inceleyip bu davanın yeniden açılması için çalışacaklarını bildiren Feyzioğlu, "Silahlı kuvvetlere kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin meclis araştırma komisyonu kurmalıdır. Devletin içine nasıl sızmalar olmuş, nelere kadar sızılmış ve ya sızılmış mıdır bu konuda meclis araştırması gereğini ortaya koymalıdır. Bu araştırmalar delil başlangıcı niteliğinde olacaktır" ifadesini kullandı.

"SANDIK GÜVENLİĞİ SAĞLANMAZSA, ADAYLARIN SEÇİMİ NASIL KAZANACAĞINI SİYASİ PARTİLERE SORUN"

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de açıklamada bulunan Feyzioğlu, kendini aday gösterme yetkisinin olmadığını hatırlatarak "Cumhurbaşkanlığı için 20 milletvekilin aday göstermesi gerekir. Ancak bu şekilde bir kişi Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Öte yandan siyasi partiler adaya bütün teşkilatlarıyla sahip çıkmazlarsa gerekli çalışmaları yapmazlar ve sandık güvenliklerini sağlamazlarsa o adayın seçimi nasıl kazanacağını bana değil siyasi partilere sormalısınız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda muhalefet partilerini yeteri kadar çalışmamakla eleştiren Feyzioğlu,  "2 ayda henüz aday göstermemiş partiler nasıl aday göstermeyi planlıyor. Açıklamak isteyen bir siyasi parti olursa seve seve dinlerim" dedi.

haberler.com