BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2018/22

 Konu :

 Sandık Güvenliği Eğitimi Hakkında.

Malumunuz olduğu üzere, seçim güvenliği devletin ilgili kurumlarının, sandık güvenliği ise devletin ilgili kurumları ve seçime giren siyasi partilerin sorumluluğunda olan konulardır.

Bu çerçevede kamuoyunun Türkiye Barolar Birliği ve Barolardan beklentisi siyasi parti ayrımı gözetmeksizin konuya ilgi gösterip sorumluluk almak isteyen meslektaşlarımıza sandık güvenliğine ilişkin eğitim hizmeti vermemiz ile seçim günü vatandaşlarımızın seçimle ilgili hukuki sorunlarını mümkün olduğu nispette cevaplamamız ve hukuki sorunların çözümünde yol göstermemizdir.

Bu amaçla;

1-) 29 Mayıs 2018 Salı günü saat 18:00'de Türkiye Barolar Birliği'nde sandık güvenliği eğitimi verilecektir. Bu eğitim, Türkiye Barolar Birliği Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacaktır. (Facebook Link)

Sandık güvenliği eğitimi programının tamamı ayrıca Türkiye Barolar Birliği web sitesinde paylaşılacaktır.

Canlı yayın sırasında meslektaşlarımızın Facebook üzerinden yorum yazarak ve mesaj atarak soru sorması mümkün olacaktır. Bu sorular, eğitimciler tarafından canlı yayın esnasında cevaplandırılacaktır.

Dileyen meslektaşlarımız söz konusu eğitime, Ankara'da eğitimin verildiği salonda katılabilir. Dileyenler de canlı yayını seyredebilir.

Canlı yayının daha verimli olmasını teminen, Barolarımızın, bu yolla eğitim almak isteyen meslektaşlarımızı baro binalarında/odalarında eğitimin verileceği tarih ve saatte bir araya getirmelerinde fayda mütalaa edilmektedir.

2-) Baronuzca, vatandaşlarımızın seçim günü sorma ihtiyacı duyabileceği soruları cevaplayacak, olası hukuki sorunların çözümüne öneriler getirerek yardımcı olacak, ihtiyaç halinde  ilgili sandığın bulunduğu yere de giderek mahallinde hizmet verecek  seyyar ve sabit çalışma ekipleri kurulacak ise; Türkiye Barolar Birliği Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi'ne vatandaşlarımızdan gelen telefon çağrılarını yönlendirmek üzere, Baronuza ait temas noktalarını ve telefonlarını bildirmenizi rica ediyoruz.

3-) Ayrıca; Türkiye Barolar Birliği tarafından sandık güvenliğine ilişkin sıkça sorulan sorular ile cevaplarının derlendiği bir kitapçık yayımlanacak ve Barolarımıza gönderilecektir.

Başkanlığınızca ikinci maddede anlatıldığı şekilde bir çalışma yapılacak ise, temas noktalarının ve telefonlarının 20 Haziran 2018 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine bildirilmesini saygıyla rica ederiz.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı