Rahmi Ofluoğlu;
-İstanbul Barosu Yönetiminin düştüğü iddiası ile ihtarname çektiniz, ilgili yerleri uyardınız. Bu çağrınız ilgili yerleri harekete geçirmedi, sizce neden?

Av. Rıza Saka ;

- Bunu ben de anlayamıyorum.  Burada birinci görev Adalet Bakanlığı’nındır. Sonra Türkiye Barolar Birliği, Başsavcılık ve en son İlçe Seçim Kurulu gelir. Ortada bana göre bir karmaşa var.

Rahmi Ofluoğlu,

-Peki, neden, yönetim düştü ise neden ilgili makamlar harekete geçmiyor? Acaba sizin iddianız doğru değil mi?

Av. Riza Saka;

-Ben öyle düşünmüyorum, Kocasakal medyatik  birisi, etkili, belki bu etkili oluyor.. Ayrıca hükümet bu konu ile çok ilgili değil, çok daha büyük sorunlarla uğraşıyorlar, bizim görüştüğümüz Adalet Bakanlığı yetkilileri bize “İstanbul Barosu ne yapıyor?”  diye sormuyorlar.

Rahmi Ofluoğlu;

-Sizin düşündüğünüz gibi olsa, yönetim düşse nasıl bir süreç işler?

Av. Rıza Saka;

-          Yönetime yedekler gelir, yani biz geliriz. Eğer böyle olursa biz hemen olağanüstü genel kurul yaparız. Bu genel kurulda biz yönetime aday göstermeyiz, hiçbir grubunda göstermemesi lazım. Etik olan yönetime tekrar Önce İlke adaylarının gelmesidir, biz fırsatçı değiliz..

Rahmi Ofluoğlu;

-Bu karar sizin etik olarak düşündüğünüz bir yol, yasal süreç nasıl olmalı?

Av. Rıza Saka;

-Yasal olan yedeklerin eski yönetimin süresini tamamlamasıdır, ancak düşen yönetim beraat ederse tekrar göreve döner. Avukatlık Kanununun 90, 92. Maddeleri dava süresince diyor, sonuna kadar demiyor.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI İSTANBUL BAROSUNDAN OLMALI, ANKARA’NIN HEGOMANYASI BİTMELİ.

Yeşim TURAN

-Türkiye Barolar Birliği Seçimleri ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Av. Rıza Saka;

-Gönlümüz Barolar Birliği Başkanı’nın İstanbul’dan olmasından yanadır. İstanbul adayı Kazım Kolcuoğlu.. Kendisi ile aynı görüşten değiliz.. Kendisi  3 dönem İstanbul Barosu Başkanlığı yaptı.. Başkanlığı dönemini biz beğenmiyoruz, buna rağmen başkanın İstanbul’dan olmasını isteriz.