QUO VADİS? TBB BAŞKANI:

Son günlerde gelişmeleri birlikte yaşadık. İlginç olanda “Hukukun ÜSTÜNLÜĞÜ ve İNSAN HAKLARINI “ savunmak olan birlik başkanı ön alarak, iktidar bileşenleri arasında ki “kayıkçı kavgasına balıklama atladı!

Kısa mesajlarımla, başkanın “özel kalemine, pardon Ankara Barosu Başkanlığı’na” İktidarın bir bütün olduğunu bölünemeyeceğini (bölünmesi durumunda iktidardan bahsedilemez) ,AKP ile cemaat arasındaki mutabakatın iş ve güç birliği olduğunu, koalisyonun legal partiler arasında olabileceğini, bileşenler arasındaki kavgaya girmenin “Demokrasiye İhanet” , güçlü olanı  desteklemek sonucunu doğuracağını(kısaca), iktidara “payanda olmak “ ”Yolsuzlukların üstünü örtmek ve AKP’ yi desteklemektir.(03.01.2014, saat 12 30civarı)

TBB Başkanının basın açıklamasını değerlendirirsek açıklamasında;

1-“Yolsuzlukla sonuna kadar mücadele edilir”,

2- “Paralel devlete ve derin devlete izin verilmezi” vurguladı.

.Retoriğe bakın, üsluba bakın, meslek örgütü değil sanki iktidarın silahlı gücü. Başkan sen meslektaşlarını “SAZAN BALIĞIMI SANDIN”?

.    MÜESSES  NİZAM SAVUNUCULARI

İktidarın, patlak veren “Büyük YOLSUZLUK” operasyonundan bunaldığı ve sıkıştığı bir sırada, gündemi değiştirmek, soruşturmayı sulandırarak üstünü örtmek, mümkün olmaz ise zaman kazanarak, her zaman baş vurduğu politik ve ideolojik taarruza geçerek gölgelemek, kısaca “DENİZ FENERİ”ne  benzetmek. Bu sırada MGK toplantısı ve bu amaçlarının,  gerçekleştirilmesinin altyapısının oluşturulması!

Şifre: “TSK ya KUMPAS” (uzun yıllardır suskun kalmasını yargılanan mensupların unutturacağına inanarak)Genel Kurmay başkanın şikayet başvurusu, yeniden yargılama talebi vs.

İşareti alanlar ise“Kurulu düzen savunucuları, 1-TSK, 2-TBB BAŞKANI, 3-ULUSALCI “kurt politikacı” DENİZ BAYKAL.

Konumuz TBB ve Başkanı olduğundan sadece TBB’ ni değerlendireceğiz. İş bölümü gereği başkan hukuki alt yapı için göreve talip olduğunu ve yapılacak yasal düzenlemeyi acele ile Medyaya yapılan açıklamalar ve basın toplantıları yoluyla kamuoyuna deklere etmiştir. TBB de sessizlik ve eylemsizlik sona ermiş ve POPÜLARİTE tavan yapmıştır.

TBB başkanlığına seçilmesinden sonra(uluslar arası ziyaretçiler, diplomatik temaslar, DYP ve ANAP başta olmak üzere siyaset eskilerinin telkini ile olsa gerek) CHP Genel Başkanlığı hedefinde, aks değiştirerek iktidar olacak bir parti liderliği ve Başbakanlık veya Cumhur Başkanlığını koymuştur.(her yurttaşın hakkıdır) İşte kaçırılmaması gereken bir fırsat!

ÇIKARLAR ÇAKIŞINCA

 CHP’de irtifa kaybeden, söylemini değiştirip, ULUS/ULUSALCILIK yerine MİLLET/MİLLİYETÇİLİK(ikisi de aynı biri Türkçe öteki osmanlıca), diline pelesenk ettiği “Atatürkçülük” ve “Laiklik” kelimelerini telaffuz etmekten kaçınan, dinin başta eğitim olmak üzere yaşama egemen olmasından rahatsızlık duymayan, kısaca “Hedefe giden her yol mubahtır” noktasına gelen Başkan kendisini” RESET”leme fırsatını yakalamıştır.  Bir yanda  ülke gündemine bomba gibi gibi düşen   yolsuzlukları sıradanlaştırma ve örtme çabasında ki İKTİDAR, öte yanda kamuoyunda yeniden gündeme gelmek için, fırsata balıklama atlamaya amade TBB Başkanı! Ayakta alkışladığım yeni adli yıl konuşmasından sonra, mealen “bir daha bu adamla aynı ortamda bulunmam” diyen Başbakandan  ne hikmetse kolayca randevu alabilmiştir. TBB başkanı  kamuoyunda şüpheyle karşılanacağını hiç düşünmemiş  önemsememiştir. Sloganda:” Paralel devlet tasfiye edilmeli, dış odakların oyunu bozulmalı!Tutuklu ve hükümlü TSK mensuplarının gönlünde taht kurma.90 dakikalık görüşme;1. perde iki tarafta mutlu ve memnun.  Gündem yeniden yargılama ve medyanın tamamında kahraman TBB Başkanı. Fonda Meclis Başkanı: Anayasa “ madde138 “ Yargı bağımsızlığı ve yargı kararlarının idarece derhal yerine getirilerek, uygulanması “ÖLMÜŞTÜR” Kısaca anayasa TEBDİL(değiştirme) ve TAGYİR(başkalaştırma, değiştirme)edilmiştir.Yıllarca bu suçlardan yatanların kulaklarını çınlatırken,ölen ve öldürülenleri de saygıyla anıyoruz.Görevi Hukukun üstünlüğünü korumak olan baronun, anayasayı ihlal edenlerle parelel devlet ve yargılamanın yenilenmesini görüşüp, televizyonlarda cezaevinde, basında sorunu kökten çözmüş gibi,kahraman edasıyla poz vermesi gerçekten ilginç, ilginç olduğu kadarda 12 yılına giren AKP’ni tanımadığının açık delilidir, yada ne pahasına olursa olsun medyada yer bulmak, popüler olmak  bu yolla milletinin sempatisini kazanarak, hedeflerini gerçekleştirmek!

Bu arada paralel devlet 3/5 savcı ile cüz’i miktarda kolluk kuvvetinden ibaretmiş, AKP ne göre; belki de “CEMAATİNDE bilgisi dışında” bir gurupçuk. Yargının yanlışlarını da yasayla düzenleyerek değiştirerek, akim kılmak! Hukukun temel ilkelerine aykırımı  değil mi? Yargı bağımsızlığı ve yargıya emir ve talimat vererek Anayasayı ihlal mi?  Hiç önemi yok. ERGENEKON davasın ve balyozda hukuksuzlukları, yanlışlıkları eleştirenlere “Kurunun yanında yaşta yanar”, “büyük resme bakın ”demediler mi? TBB Başkanı önerdi(!)Hukukun temel ilkelerinin ihlalini boş verin! Özgürlüklerine kavuşacaklarını düşünün. Çok övünülen TC çadır devletimi ki her yanlışı hukukun temel ilkelerine  uygunluk araştırması yapılmaksızın yasayla düzeltsin, 3/5 Savcı 1000 civarında kolluk kuvveti mensubunun soruşturma açılıp açılmadığı belirtilmeksizin yer ve görev değiştirme, görevden el çektirme, açığa alınma yok. İşte paralel  paralel devlet (!).Maksat hasıl oldu. Oldu mu acaba? İktidar yönünden kesinlikle evet, hatta olmayan Yargı Bağımsızlığını tamamen Yürütmenin emrine sokmak için çalışmalara da vesile oldu!.Ancak başkanın karizması, TBB nin güvenilirliği, saygınlığı, kişisel İKBAL için “Yerle YEKSAN” edildi. Gerçek  08.01.2014 te açıkça ortaya çıktı. Önce eski genel başkanı ,ikinci olarak verdiği randevuyu saygı kurallarına riayet etmeden iptal eden MHP genel başkanı ve AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik’in şık olmayan retoriği,  avukatların Başkanına hukuk dersi vermeye kalkışması ve şovmenlikle suçlaması?Çok üzücü, çok yazık!

 TBB BAŞKANINA

Artık kamuoyuna hedefini açıkladın:Acilen şeffaflık kurallarına uymak zorundasın. Kamu oyuna;

1-Şecereni, soyunu ve etnik kökenini açıklayarak, dedikodulara son vermelisin,

2-Doğal seçmenin baro üyesi avukatlardan oluştuğu halde kişisel amaç ve hedeflerin doğrultusun da 3 kez ayaklarına giderek turladığın,”MİLLETİNİN” ayağına gidiş,bgeliş , ağırlama ve konaklama masraflarını cebinden mi  karşıladın.Kaynağı baro ve TBB mi? Sponsorun mu var?

3-Her şeyi bilen ve herkesi kucaklayan, hiçbir şeyi bilmez, açlarla/ burjuvazi, etnik farklılıklar aynı kucağa sığmaz,

4-Başkan olarak biri hariç tamamı sağ tandanslı danışmanlara neden ihtiyaç duyarsın?

5-Bilgi birikimin olmadan ciddi konulara girme. Milletin somut hali halk olmadığı gibi,Barolar meslek örgütüdür, Demokratik kitle örgütü olamaz,

6-Hem kimseye güvenmeyeceksin, hem de herkese dostum diyeceksin. Dostluğun ilk şartı güvendir!

7-Ülkemize “tek seçici” Genel başkan yeter, sana ihtiyaç yok. Ben merkezciliği bırak, katılımcılığı sağla.

8-Azimli ol, hırslı olma! Hırs aklı dışladığından, duvara toslaya bilirsin.,

9-Palyatif tedbirlerle hiçbir sorun çözülmedi,çözülemez vb

SON SÖZ

Baromuzda 2 meslektaşımız:”Bağımsız ve VESAYETSİZ BARO” sloganıyla adaylıklarını açıkladılar. Bu tesadüf mü? Mevcut yönetim kurulundan çıkacak adaylarda benzer sloganla çıkacaktır sanırım! Yönetim kurulundan istifa edenlerde sizi işaret ediyor. İçini boşaltıp işlevsizleştirdiğiniz baro; Türkiye’nin  göz bebeği öncü barosu iken bu gün sizin güdümünüzde kalem işlerinizi yürütür bir durumdadır. Elinizi baromuzdan çekin!

Değerli meslektaşlarım, lütfen baronuza sahip çıkın. Baromuz üyelerinin özgür iradeleri ile kendi kendilerini yönetecek yetkinliktedir. Kimsenin vesayetini kabul etmedi etmeyecektir.

Av.Kemal AKALIN

Not: 68 kuşağından, M. Feyzioğlunun 1.döneminde TBB delegesi seçilmiştir,

2.dönemde tek adamlık /seçiciliğe karşı çıkarak aday olmamış. TBB Genel kurulunda  bu günün genel başkanını etkin olarak desteklemiştir.10 Ekimden sonra başkanla ilişkisini alt düzeye indirgemiştir.