DHA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'nin davetlisi olarak geldiği Şırnak'ta Cizre İlçesi'ni de ziyaret etti. Belediyeye giden Feyzioğlu, yeni seçilen Belediye Başkanı Leyla İmret'i kutladı. Başkan İmret, "Sizin gibi değerli insanların buraya gelip bizi ziyaret etmesi ayrı bir sevinç verdi" dedi.

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, hiç kimseye kapalı olmadıklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük sorunun, bölgenin sorunun, insan hakları ve demokrasi olduğunu söyledi. Feyzioğlu şöyle konuştu: "İnsana değer vermeyen bir yapıda demokrasi olmuyor. Herkes kendi evinin önünü süpürsün diyoruz. Bizim yapabileceğimiz, hukukun dilini Türkiye'de egemen kılmak için mücadele etmektir. Aramızda hukukun dilini geçerli kıldıysak, bunu başardığımızı sanıyoruz. 8- 9 aylık dönemde birbirimizi eleştirirken, yerden yere vurmak yerine şunu şöyle yapalım diyebiliyorsak, Barolar Birliği model olmayı başarmıştır. Bizim barış sürecine katkımız, uzlaşmanın ortak dilini Türkiye'ye göstermektir. Bizim artık masalarımızda, sofralarımızda kavga yok. Biz anlaşıyoruz, konuşuyoruz, birlikte iş yapıyoruz ve çözüm üretiyoruz. Çünkü bir üst kavrama geçtik, demokrasinin, hukukun ve insan haklarının dilini konuşmaya başladık." 

'ÖNCELİĞİMİZ İNSAN'

Yanlışların ve ön yargıların da olduğunu belirten Feyzioğlu, bunları kırmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Eleştirilere de açığız, yeter ki eleştirilerimiz kendi aramızda yapıcı olsun. İlerlemeye açık olsun. Biz bir insanın kanının dökülmesine razı gelemeyiz, zaman zaman bir önceliği öne çıkartıp, zaman zaman bir başkasını öne çıkartabiliriz. Ama insan haklarının ihlal ettiği her yerde bizim önceliğimiz insandır" dedi.