Ziyarette, Metin Feyzioğlu’nun yanında İstanbul Barosu'nun TBB delegelerinden  Av. Mustafa Özkan Kökçeli ve Av. Ayça Özok vardı.

Ziyaret esnasında duygulu anlar yaşandı. Uzun yıllardır sağlık sorunu yaşayan Şener Mete’nin ziyaretimizden duymuş olduğu mutluluk gözlerinden okunuyordu. Sayın Mete’nin eşi Av. İnci Mete’de bu anlamlı ziyaret için Sayın Feyzioğlu’na teşekkürlerini iletti.

 Bu anlamlı ziyareti Metin Feyzioğlu, şöyle dile getirdi;

“ Şener Bey bizim için son derece önemli bir meslek ustası. Bir ÇINAR! Çok sevgili üstadım Mustafa Özkan Kökçeli böyle bir ziyareti bana hatırlatınca, bir görev bildim ve birlikte gittik. Özdemir Özok ağabeyimin kızı aynı zamanda öğrencim olan sevgili Ayça Özok Ener ile birlikte üçümüz ziyaret ettik. Bu değerlerin, bu isimlerin kıymetini bilmek gerekiyor.  Elimizden gitti mi gidiyor, gittikten sonra da pişmanlık fayda etmiyor. Şener Mete sadece İstanbul için değil, Türkiye için, avukatlık için çok çok büyük hizmetler yapmış bir meslek ustamızdır. Ayrıca beni tanımasını istedim, TBB seçiminden önce bir icazetini almak istedim. Kendisi de ismimi tanıdı sizde gördünüz, gözlerinden tanıdığını anladım. Hatta gözleri yaşardı ve benim de gözlerim yaşardı. Kendisi çok duygulandı ve ben de çok duygulandım. Bu yüzden sayın Kökçeli ’ye ön ayak olduğu için çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Av. Mustafa Özkan Kökçeli ise Av. Şener Mete ile çok eskiden dost olduklarını, Şener Mete’nin İstanbul Barosu’nun Önce İlke Grubunun kurucularından ve isim babası olduğuna vurgu yaptı. Önce İlke Grubu’nun “İlke” ismi Şener Mete’nin ikinci oğlunun ismi olduğunu ve bu ismin oğlundan esinlenerek gruba verildiğini söyledi. Ayrıca Sayın Kökçeli, Av. Şener Mete’nin hayranlık bırakacak mücadele azmi üzerine bir anısını şöyle dile getirdi;

“Şener Mete, SODEP’in kuruluş döneminde kurucu ilçe başkanımızdı. Haklı olarak o dönemde yeni partinin faşist koşullarda yani askeri cuntanın baskısı koşullarında herkes siyasi mücadelede bir kenara çekildiği dönemde en cesurca kendisini ortaya koyan, belli bir kadrolardan biri olan Üsküdar’da kurucu ilçe başkanımız olmuştur, partiyi kurmuştur. Ümraniye de Üsküdar’a bağlı olduğu için alevi kökenli üyeler ağırlıktaydı. Bu yüzden aleviler odunu gösterseler her kongrede, ilçe kongresinde seçimi Şener’e karşı alırlardı. Fakat Şener’in gerçekten direngen olduğuna ilişkin somut olarak hatırladığım olay şudur; Her kongreyi 3-5 oy ile kaybettiğinin akşamı kazanan grupta, kaybeden grupta, harem sahilinde kız kulesi karşısında o zaman ki adı ile Arap’ın Meyhanesi diye bilinen tarihi bir meyhanede bir masada iktidar grubu, diğer masada kaybeden grup ikişer metre ara ile biri kaybettiğini diğeri kazandığını kutlardı. Ben de Kadıköy ekibinde olduğum için o zaman birbirimizin kongresini izlerdik. Her iki masayada misafir olarak gidiyorduk. Şener’in hiç unutamadığım güzel bir sözü vardı. Her kongre kaybedildiğinde oturulur ve kadehler kaldırılırken Şener Mete; “ Nerde Kalmıştık Arkadaşlar, Devam…” derdi. Bu çok önemli ve ben bunu hiç unutmam tarihe de not olsun diye söylüyorum”  diyerek Şener Mete ile olan anısını bu şekilde paylaştı.

Ben de Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Av. Mustafa Özkan Kökçeli ve Sevgili Av. Ayça Özok ile birlikte böylesine önemli bir duayeni ziyaret etmekten onur ve mutluluk duyduğumu yazmadan geçemeyeceğim.

 

Adaletbiz/ Yeşim TURAN