TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüşen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan açıklama geldi. Feyzioğlu, yeniden yargılamalarla ilgili önemli adımlar attıklarını belirterek, "Çalışmamızda somut bir noktaya geldik. Resmi bir yazıyla Adalet Bakanlığı'na bildireceğiz" dedi.

İşte Feyzioğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Çalışmamızda somut bir noktaya geldik. Resmi bir yazıyla Adalet Bakanlığı'na bildireceğiz. Önümüzdeki hafta Adalet Bakanı'yla yüz yüze görüşüp anlatma fırsatını da yakalayacağız. İktidar partisi sözcüsünün söylediklerini dinledim. Tamamen yanlış anlaşılmaya dayalı bazı ifadeler sarf edildi. Bizim üslubumuz sert değil, yapıcı. Ama hiçbir zaman da söylememiz gerekeni sakınmadık, ama nazik bir üslupla. Açıkcası yadırgadık bu açıklamaları. Benim orada söylediğim gayet açık. Başbakan'a güveniyor musunuz sorusuydu. Söylediğim açık. Daha sonra da üstüne basa basa söyledim. Bu güven gerektiren bir durum değil. Kız alıp vermiyoruz, koalisyon kurmuyoruz. Yasal bir çalışma yapıyoruz, tartışıyoruz. Ve yapıcı bir yol istiyoruz. 'Başbakan'a güvenmiyor dedi'. Tekrar tekrar açıkladım. Benim dediğim şuydu, 'kimseye bir güven ilişkisi gerektiren bir ilişkide değiliz'. Bir çalışma yapıyoruz. Sayın MHP Genel Başkanı'nın sözlerini de, o zaman da söyledim. Üzüntüyle karşıladım.

"AF ÖNERİSİNDE BULUNMADIK"

Biz TBMM çatısı altında yapıcı olmayan kırıcı üsluptan rahatsısız. Sayın Meclis Başkanı da üslubun ne kadar sert olduğundan rahatsız olduğunu ifade etti. Sayın MHP Genel Başkanı da önerimiz konusunda sanıyorum yanlış bilgilendirilerek açıklama yaptı. Randevumuzu iptal etmeseydi, kendisine doğru bilgilendirme yapacaktık. Bizim önerimizin hiçbir yerinde af yoktur, af anlamına gelebilecek, dolaylı, fiili af sonucu doğuracak bir öneride bulunmadık.