Kazım Kolcuoğlu; delegelere "Mutlu Değiliz" diye sesleniyor.

"Mutlu Değiliz"

Çünkü mevcut TBB bize yeterince sahip çıkmıyor. Yargı Yeniden düzenleniyor, kendi elleriyle kurdukları özel yetkili yapıları "devlet içinde devlet"niteleyenlerin yaşandığı bir dönemde, kısık sesler bize yetmiyor. Kapatıp açılan Özel yetkili mahkemeler eliyle hukuksuzluğun içtihadı oluşturulken, göstermelik toplantılarla tatmin hisleri dağıtmak, bizi mutlu kılamıyor.

"BİZİM ŞİKAYETİMİZ VAR"
Mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına yönelik öze çabalar sergileniyor. Savunma polis eliyle kriminalize edilmeye yönelmişken ciddi bir tepkiye ihtiyaç var...

TBB'de Yeni Örgütlenme, Yeni Çatı

Demokratik yönetim anlayışının somut verilerini TBB'ye yerleştiren, kurumallık adına "başkancı" yönetim biçiminden "katılımcı" yönetime dönüştüren bir yapı sağlanacaktır.

TBB'nin ulusal ve uluslarası iletişiminde yaşanan sorunlar giderilecektir.Meslek örgütü olarak TBB'nin yerine getirmesi gereken "baskı grubu" niteliğinin ciddi şekilde ihmal edilmiş olmasını kabul edemeyiz. Yeni dönemde TBB ulusal ve uluslararası alanda ciddi bir "baskı grubu"olacaktır.

Önce Doğrultu Tutarlılığı

Sorunlarımızın çözümüe ilişkin bakış açımızı biçimlendirecek en önemli farklılığımız doğrultu tutarlılığımızdır.  Bu tutarlılığımızın temelinde "direnç" vardır.

Sosyal TBB


TBB Baroların TBB'si olacaktır. Sandık benzeri "munzam emeklilik" aktüeryal çalışmalar sonuçlandırılarak tatmin edici bir katkı suretiyle sistemin gerçekleştirilmesi sağlaacaktır. 65 yaşını bitiren ve fiilen avukatlık yapmayanların munzam emeklilikten yararlandırılmaları mutlaka gerçekleştirilecektir. 

Eğitimci TBB

Baroların gücü ortaklaştırılacaktır. TBB tarafından yaratılan sinerji ile ortaklaşan güç bir barodan diğer baroya yansıtılacaktır. Tüm avukatların yararlanacağı bilgi bakası kurulacaktır.

Kadın Hakları ve TBB

TBB'nin Kadın Hakları örgütlenmesini yeterli bulamayız. TÜBAKOM örgütlenmesini TBB kadın hakları merkezine dönüştürmek ve özellikle de sivil toplum örgütleriyle bu merkezin birlikte çalışacağı bir yapı oluşturmak, temel yaklaşımımız olacaktır.

Sınav ve Yeni Staj

Mesleğe kabul sınavla mümkün olacaktır. Bu alanda TBMM'nin düzenleme yapması için gösterilen çabaların sonuç vermeyeceğini geri de bırakılan zaman itibarı ile anlaşılmıştır.

Zorunlu Müdafilik ve TBB

Zorunlu Müdafiilikde Barolar yalnız bırakılmayacaktır.Bu  alanda yaşayan sorunlarda Baroların TBB'yi yanında bulunması mutlaka sağlanacaktır.

Ziyaretler