25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak TBB Genel Kuruluna egemen olması beklenen tartışma konularına, seçim süreci içinde yeterince yoğunlaşılamamış olması karşısında kaygı duyan Barolarımız aşağıdaki ortak açıklama çerçevesinde oluşturdukları işbirliğini hukuk kamuoyunun dikkatine sunmaktadır.

 

Geride bıraktığımız zaman dilimi, siyasal iktidarın yargı üzerindeki baskısının en yoğun biçimde yaşandığı süreç olarak gelişmiştir. Bu süreçte kuşatılan yargı içinde savunma ayağına yönelik olarak geliştirilen sindirme stratejisinin başarıya ulaşması, Baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin susturulması ile olasıdır.

 

Barolarımız seçim sürecinde,  gündemin ağırlığının bu tartışmaları içermesi yerine, tercih edilecek isimler üzerinden geliştirilmesinden kaygı duymaktadır.

 

Bu noktadan hareketle, savunma mesleğinin geleceğini biçimlendirecek çok önemli bir dönemeçte bulunduğumuzun bilinci ile hareket eden Barolarımız,  ortaklaşa oluşturacakları yönetim anlayışı ve listesi ile kucaklayıcı ve demokratik bir anlayışı egemen kılmanın ortak kanısına varmışlardır. Bu ortak kanı, mesleğimizin geleceği ve meslek sorunlarımıza ilişkin duyarlılıklarımızın yansıtılmasına yöneliktir.

 

Barolarımız, bu idealde ortaklaşan Barolar ve Delegeler ile birlikte, TBB'nin demokratik ve katılımcı bir modelle yönetilmesine katkı vereceklerdir. Bu katkı,  "mücadele" algısını temel yaklaşım olarak belirleyen direngenliği ile mesleğimizin hakettiği etkinlik noktasına taşınmasına katkı verecektir.

 

Bu amaçla, 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak TBB Genel Kurulu'nda Başkan Adayı olarak Av.Kazım Kolcuoğlu ve listesine destek verilecektir.

 

Hukuk kamuoyuna saygı ile sunarız.

 

 

İSTANBUL  BAROSU BAŞKANLIĞI - İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI
http://www.izmirbarosu.org.tr