Av. Tayfun Akçay TBB seçim sonrasında ki görüşlerini şöyle aktardı ; 

-       "Yeşim Hanım, öncelikle TBB Seçimleri ile Avukatlık Mesleğinin kutsal; erdemli olgusu konusundaki katkılarınızdan ötürü,   Yayın Kuruluşu olarak sizlere teşekkür edilmesi; tebrik edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Yeşim TURAN : Çok teşekkür ederiz. Seçim sonrası değerlendirmeleriniz nelerdir?

-      "Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesini yapmam konusunda söyleyebileceğim tek şey, Sayın Av.Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU ile Sayın Av.Doç. Dr.Ümit KOCASAKAL’ın verdikleri tutarlı; özenli; bilinçli bir Atatürk Türkiye’si mücadelesindeki ittifakının, kimseyi yanıltmadan gündeme oturmuş; zaferle sonuçlanmış olmasıdır.

-         Avukatların ‘kafasının’  hesabı doğru çıkmıştır: Yoksa, yapılma uğraşı verilen ‘kafa hesabı’ değil..

-         Dikkat edilmesi gereken; basın-yayın organlarının, seçim sonuçlarını, “% 60’ın ne olduğunun” Türk Halkına; Milletine, ‘bir tokat olarak değil de; ‘korkudan’ (!) geçiştirilerek aktarılmakla yetinilmesi oldu.  İstanbul Barosu ile Ankara Barosunun %60 destek almış gücünün, Türkiye Barolar Birliği’nde de tecelli etmesinin anlamını iyi düşünmek;  geleceğe her zaman olduğu gibi umutla bakmakta ÜMİT VAR OLMAK şiarımız olmaya devam edecektir…

-         Yılmaz ÖZDİL’in dikkatine sunulacak bir ‘Kara Deliğin’, İstanbul’la ittifak ettik diyerek; yanıltacaklarını varsayan İzmir Barosu Delege çoğunluğunun, “Atatürk Gündemimizde Değil; bize Üniter Devlet fikri (!) doğumumuzla dayatıldı diyen; ırkçı-dinci faşistlerin ittifakında gizliden birleşerek, İstanbul-Ankara Düşünsel İttifakını sakatlayabileceklerini düşünebilme zayıflığını göstermekten çekinmemeleri oldu. Sakın tekzip edipte; sözümüzü tuttuk, oyumuzun tamamını verdik gibi, bizim namusumuzdu demeye kalkışılmasın; bu iddia, İstanbul Delegelerinin iki elin parmakları kadar üyeyle gösterilen kendi adaylarına oy verdiği anlamını düşündürtür ki; verilen oylarda kendisinin 1/10 olduğu fikrini kimseyle paylaşamazsınız..

-         Zafer, Hukukun, Hukukçunundur: Hukuk Devleti Olma ülküsünü sakatlayabileceklerini ‘düşleyebilenlerin’ (!) yanılgısı; yenilgisinin hazmedilmesine vesile olsun; olacaktır da…

Av. Tayfun Topuz AKÇAY
(TBB İstanbul Barosu Delegesi)

Paylaşımlarınız için teşekkürlerimizi sunarız.

Adaletbiz
Yeşim TURAN