-        TÜRAVAK ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Programları başladı.

 

HUKUKÇULAR İÇİN UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLADI

Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (TÜRAVAK) ile Başkent Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Programları başladı. Programa kayıt yaptıracak avukatlar, stajyer avukatlar veya hukuk fakültesi öğrencileri ilgilendikleri konularda online eğitim alarak kariyerlerine yön verebilecek.

Her yerden, hızlı ve kolayca erişilebilen programların içeriği alanında uzman akademisyenler ve hukukçular tarafından hazırlanıyor. Eğitim programlarının ilki ise sağlık hukuku konusunda düzenleniyor. Kayıtların hala devam ettiği programda, sağlık hukuku temel kavramlar, sağlık hakkı ve sağlıkta özelleştirme, hasta hakları mevzuatı, tıbbi müdahale ve uygunluğu, hasta hekim ilişkisi, hekimin yükümlülükleri ve sorumlulukları, cezanın sorumluluğu, sağlıkta idarenin sorumluluğu, tıbbi bilirkişilik raporları konularında kapsamlı eğitimler yer alıyor. Bu eğitimleri tamamlayıp sınavda 70 puan alarak başarılı olanlara ise sertifika verilecek.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Program hakkında bilgi veren TÜRAVAK Başkanı Av. Sabiha Tekin, çağın gereklerine uygun olarak Uzaktan Eğitim Programlarını hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Eğitim programımızı ilk olarak Sağlık Hukuku alanında başlattık. Bunu Tüketici Hukuku alanlarında vereceğimiz eğitim takip edecek. Kısa zaman içerisinde de gelecek talepler doğrultusunda eğitim konularını ve içeriklerini güncelleyerek genişleteceğiz” dedi. Online eğitimlere fiziki eğitimlere göre daha uygun bedellerle kayıt yaptırıldığını anlatan Tekin, meslekte 3 yolunu doldurmamış avukatlara, stajyer avukatlara ve hukuk fakültesi öğrencilerine yüzde 50 indirim yapıldığını söyledi.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye www.turavakuzem.com adresinden ulaşılabilir.