İHLAL FETÖ’YE YARAR
Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin savunma haklarının korunması konusunda hassas davranılması gerektiğini anlatan Feyzioğlu, “Hiçbir avukat savunduğu kişi nedeniyle tehdit edilmemeli. Çünkü adil yargılanmanın teminatı avukatlarımızdır. Biz bunu ihlal edersek bu FETÖ’ye yarar. Zaten bunların amacı uluslararası hukukun yargılamalarımıza şaibeli diye damga vurması. Biz bu algı oyununa gelmeden akıllı davranıp bu operasyonu boşa çıkarmalıyız” dedi. 

Küçük kentlerde validen, kaymakamdan, emniyet müdüründen çekinen avukatların FETÖ/PDY davalarından uzak durduğunu ifade eden Feyzioğlu, “Bunlar bize aktarılıyor. Bu algıyı sadece Adalet Bakanlığı önleyemez. Bunu her ilin valisi, emniyet müdürü, kaymakamı hatta seçilmiş belediye başkanı kırmalı. Avukatın sistemdeki varlığı soruşturmanın adil yürütüldüğünün imzasıdır. Eğer biz avukatları dışlarsak sistem büyük zarar görür. Bu da FETÖ gibi örgütlerin yararına olur. Onlarda bunu istiyor” dedi.

‘MAZERET BİLDİRİYORUZ’
FETÖ/PDY davalarını kabul etmeyen avukatlardan S.B.’nin görüşleri ise şöyle: “Birçok arkadaşım CMK’dan otomatik olarak gelen çağrıları bile mazeret bildirerek kabul etmiyor. Bunlardan biri de benim. Bu tavrın duygusal boyutu da var çekince boyutu da. Öncelikle hiçbir meslektaşım adının böyle bir örgütle anılmasını istemiyor. Böyle bir davayı kabul etmesi halinde diğer işlerinin de bozulmasından, adının cemaat avukatı olarak çıkmasından korkuyor. O yüzden FETÖ/PDY soruşturmalarından uzak duruyoruz.”