Malatya Milli Anayasa Forumu’nda bir konuşmacı,

“Vatansever aydınlara ihtiyacımız var; Metin Feyzioğluvar, Ümit Kocasakal var ama bunların çoğalması gerekir.” deyince, hıncahınç dolu salondan büyük bir alkış kopmuştu. (21 Nisan 12-Yöneten S. Sarıoğlu)

* * *

Demek ki, bu millet Ümit Kocasakal’ı, Metin Feyzioğlu’nu sevmiş, umut bağlamış yüreklerine.

Televizyonda kararlıseslerine, dik duruşlarına tanık olan ev halkından insanların,

“Allah esirgesin!”dediklerini de duydum.

Öyleyse, sevenleri de,‘sevmeyenleri’ de onları izliyor.

Öyleyse, adımlarına, soluklarına dikkat etmeliler.

O yürek, o beyin artık sadece kendilerinin değil çünkü.

Baro başkanlığımız sırasındaki bir konuşmamda , “Milletimize borcumuz var!” demiştim de, bir meslek üstadım,

“Uzun zaman sonra ilk defa o gece rahat bir uyku uyudum.demişti aylar sonra.

Siz, televizyonlarıborazan gibi kullananların çıkardığı sesin çokluğuna aldanmayın, susanların büyüklüğünü unutmayın; yeter ki Metin Feyzioğlu, Ümit Kocasakal gibi yol göstericiler artsın ve Türk Milletine layık olmaya çalışmaktan geri durmasın.

* * *

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Doç. Dr. Ümit Kocasakal...

Biri, Türkiye Başkentinin,Ankara’nın, diğeri Osmanlı Başkentinin, İstanbul’un baro başkanı.

Biri Anadolu diğeri Trakya’da.

Bir çift yıldız Türkiye toprakları üzerinde.

Peki, iki yıldız çok mu ki şu karartılmış Türkiye gökyüzüne…

Neden ele ele, gönül günüle, yürek yüreğe, yan yana, omuz omuza değiller; umut bağlayanlar adına soruyorum neden, neden?

“Gözlerini uzatma/Biliyorum onlar yarın gibidir/Sen yüreğini koy önümüze/Bir yıldız daha olsun gecemize.”ss

* * *

Metin’cim aday mısın?” dedim. O da, “Siz desteklerseniz adayım.” dedi. (…)Sonra bana; “Sen aday olmayı düşünür müsün?” dedi. Ben de, “Hayır.”dedim. Benim aday olmayacağımı söylemem, onu desteklediğim anlamına mı gelir? (…) Ümit Kocasakal olmazsa, bu Türkiye çökecek mi? Metin Feyzioğlu olmazsa, bu Türkiye çökecek mi? Ben aday olmayacağımı söyledim. Kendisine dönmekte gecikmiş de olabilirim. Tam daİzmir üzerine çalışma yaparken adaylığını açıkladı. Şimdi bunun neresinde etik var.” (Adaletbiz.com-Ümit Kocasakal)

* * *

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 25-26 Mayıs’ta yapılacak TBB seçimlerinde başkan adayı. Metin Feyzioğlu ki, (Allah için) fazlası var eksiği yok. Kaşının üstünde kara var diyecek varsa çıksın söylesin. Aylardır çalışıyor. Anadolu yollarında, illerde, büyük ilçelerde. Çok büyük bir destek gördüğü de apaçık ortada. Hukuk dünyamızın köşe taşları yanında. Basına açıklanan destekler herkesçe biliniyor.

Yine, Ümit Kocasakal da elini vicdanına koysun ‘kendi’ adayı Sayın Kazım Kolcuoğlu ile Feyzioğlu’nu bir tartıya çıkarsın, tartsın. Sonra da sonuçlarını açıklasın.

Ama, Ümit Bey, “Bunun neresi etik” diyor başka bir şey demiyor.

“Ben adayım Kazım Kolcuoğlu’nun sonuna kadar arkasındayım” diyerek, “kazanacakmışgibi” oraya buaraya gidip çalışma yapıyor.

İnsanın “Bir ‘etik’ uğruna yarab ne güneşler batıyor”diyesi geliyor.

Elbette ki etik önemli. Ama bu denli de ‘ağırlaştırmanın’,bu denli ‘kutsamanın’ da alemi yok hani.

Gogol, Ölü Canlar’da, köylülerin herşeyi abarttığını, pireyi deve yaptığını yazar. ‘Pire için yorgan yakma’ da köylülerden çıkma bir söz olmalı..

Ayrıca söylemek gerekir ki, belki, Metin Feyzioğlu’nun (sizinle ilgili olmayan) bir çekincesi, bir öngörüsü vardı da yanıtınızıbekleyemedi!..

O’na bu hakkı çok mu görelim!

* * *

“90 yıl önce yaşadıkları yenilgiyi hazmedemeyen bu topraklarda halen gözü olan emperyalizm, yargı, uşak ve işbirlikçi taşeronlarıyla topyekun büyük bir saldırıya geçmiş ve Türkiye’ye, Türk Milletine, Cumhuriyete karşı tarihte eşi görülmemiş bir pusu kurmuşlardır.” (Ankara Buluşması)

“Gerçek düşman ustalıkla kimliğini gizleyerek bu hain pusuyu taşeronlara, yerli işbirlikçilerine, satılmış ve kiralık kalemşorlarına, maşalarına ihale etmiş,ileri demokrasi, sivilleşme,normalleşme ve barışadı altında Türkiye’ye yeni ve daha ağır bir Serv’i dayatmışlardır. (Ankara Buluşması)

“Yargının tamamen denetim altına alınıp amaca uygun tasarımlanmasından sonra sıranın ayakta kalan ender güçlerden olan savunmaya, avukata ve onun örgütlü gücü barolara geldiği anlaşılmaktadır.(Olağanüstü Genel Kurul)

Türkiye, tarihte görmediğiniz büyük bir aydın ihanetini yaşıyor.” Afyon.

Yukarıdaki sözler Sayın Ümit Kocasakal’a ait.

‘Bu yolun yolcusu’ olup da altına imza koymayacak var mı?

Yok.

Peki, TBB yolunda izlenen yol amaca gidiyor mu…14.04.13

 

Av. Selahattin Sarıoğlu/TBB Delegesi/Malatya Baro Önceki Başkanı