ROTAHABER - CNN Türk kanalında Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, insan haklarında şampiyon ilan edilmesi için gerekli formülü açıkladı. 

Özel Görevli Mahkeme yapısındaki zihniyetin Genel Mahkemeler'e de virüs gibi bulaşmakta olduğunu ifade eden Feyzioğlu, bu durumun önlenmesi için bir çözüm olduğunu dile getirerek, "bu söylediğim yapılırsa Türkiye 6 saat içerisinde insan hakları şampiyonu seçilir" iddiasında bulundu. 

"Hakimlere gerekçesiz vermiş oldukları tutuklama ve mahkumiyet kararları sebebiyle Türkiye'nin ödediği ödeyeceği tazminatların rücu edileceği kanununu çıkarsınlar, yemin ediyorum sabah Resmi Gazete'de yayınlansın, öğleden sonra İnsan Hakları şampiyonu olmazsak ben de neyim" açıklamasında bulunan Feyzioğlu, Özdemir'in "bunu Başbakan'a teklif ettiniz mi?" sorusuna "Evet, ettik" şeklinde cevap verdi. 

Rücu etmek ne demek?

Rücu, bir kişinin, hukuken diğerinin yerine geçerek üçüncü kişilere karşı onun haklarını ve sorumluluklarını devralması durumu. Genellikle sigorta hukukunda karşılaşılır. Sigorta şirketleri, tazminat ödedikleri oranda hukuken sigortalının yerine geçerek kusurlu üçüncü şahıslara rücu etme hakkı kazanırlar.

KAYNAK: ROTAHABER