Metin Feyzioğlu, Hatay Barosu'nun kuruluş yıldönümü nedeniyle kente geldi. Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve Baro üyesi avukatlarla Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Feyzioğlu, daha sonra Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ne geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin konuşan Feyzioğlu, gazetecilerin tutuklanmasının akıl tutulması olduğunu söyledi. Gazetecilerin ortaya konulan iddiaları belgeleriyle birlikte haber yapmasının suç olamayacağını belirten Feyzioğlu şöyle konuştu: 
"Gazeteciler kendilerine ulaşan, haber değeri olan, dayanağı olan, aslında mahkeme dosyalarına yansımış belgeleri de çıkan haberi yaptılar. Böyle olaylarda tutuklamaya ihtiyaç yoktu, tutuksuz da yargılanabilirdi deyip, çok sağlam bir pozisyon da alınabilir. Hakikaten de tutuklu yargılama bir skandaldır. Can Dündar ve Erdem Gül ahlaksızlık yapmadıkları için o yazıları yayınlamıştır." 
 
'İKİNCİ DÖNEME ADAYIM'
 
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, bir soru üzerine CHP Genel başkanlığına aday olmadığını belirterek, "Bütün mesaimi bizim kanunumuzun izin verdiği değil emrettiği şekilde hizmete adadım" dedi. Toplumun birbirinden koparılmak istenen kesimleri olduğunu, Türkiye Barolar Birliği olarak köprülerle bu kesimleri birbirine bağlamaya gayret ettiklerini ifade eden Feyzioğlu, şunları söyledi:
 
"Toplumu kucaklaması, toplumun güven duyması gerekenler öncelikle iktidardaki siyasi partiyle iktidara alternatif olma iddiasını ortaya koyan muhalefet partisidir. Burada çok büyük bir boşluk olduğu için vatandaşlarımız neyin doğru neyin yanlış olduğu kargaşası içinde kendilerine kutup yıldızları, sarılıp tutabilecekleri kanaat önderleri arıyorlar. Bu sebeple de halkın çok büyük bir teveccühüne mazhar olduk. Bugün TBB Başkanını Türkiye'de günlük sadece sosyal medya üzerinden 5 milyonun üzerine kişi takip ediyor. Türkiye'nin her yerinde karşılık buluyorsak bu yaptığımız işin doğruluğunu gösterir. Bu ileriki dönemde siyasete evrilir mi? Bulunduğumuz ortamda siyaset yapsak meslektaşlarımız bizi kucaklamaz. Ama elbette günü geldiğinde benimle birlikte devam etmek isteyen arkadaşlara bu yarın veya öbür günde olmayacak, çünkü ben Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden adayım. İkinci dönemine adayım ve bunu da en değer verdiğim yerlerden biri Hatay'da ilan ediyorum."
 
Metin Feyzioğlu'nun 2013 Mayıs ayında başkanlığına seçildiği Türkiye Barolar Birliği'nin seçimleri 4 yılda 1 yapılıyor ve Feyzioğlu'nun aday olacağını açıkladığı seçimin 2017 Nisan ayında yapılması planlanıyor.