Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Tüm dinleri, tüm mezhepleri, tüm siyasi düşünceleri, farklı dilleri kucaklayan ve bütünleştiren bir yapıyı kurmamız lazım" dedi.

AMASYA - TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. 

Türkiye'nin 2023 yılında hedeflenen "çağdaş bir ülke" olması için önemli adımlar atması gerektiğini belirten Feyzioğlu, Türkiye'nin bir bütün olabilmesi için kimsenin kılık ve kıyafeti ile ötekileştirilmemesini istedi. 

Feyzioğlu, Türkiye'nin hangi etnik kökenden gelirse gelsin bütün yurttaşları ile kucaklaşması gerektiğine değinerek, şöyle konuştu: 

"2023 Türkiyesinde cemevleri kimseye sorulmadan ibadethane olarak ilan edilmelidir. Bu proje cemevlerini camiye eklenti gibi yapıştırmak sureti ile değil cemevi tek başına ibadethane olduğu için gerçekleştirilmelidir. Bu mesele sadece Alevi yurttaşlarımızın meselesi değildir. Bu mesele kendisini kim olursa olsun, ne olursa olsun Türk milletinin eşit, şerefli bir ferdi saymak isteyen her çağdaş insanın meselesidir. Bu Alevi sorunu değildir, bütün yurttaşlarımızın sorunudur." 

Programından önce Suluova ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Suluova Şubesi mensuplarıyla görüşen Feyzioğlu, "Biz bu ülkede Alevisi, Sünnisi, kadını, erkeği kim olursa olsun eşit yaşamak ve eşit yurttaş olmak istiyoruz. Bizim tüm dinleri, tüm mezhepleri, tüm siyasi düşünceleri, farklı dilleri kucaklayan ve bütünleştiren bir yapıyı kurmamız lazım" ifadelerini kullandı.

dunya.com