Mardin'de yapılan Türkiye Barolar Birliği Genç Avukatlar Kurultayı ertesinde, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile Kurultaya katılan baro başkanları ve çok sayıda genç avukat, Dara Antik Şehrini ziyaret ettiler.
Köyde çocuklarla bir araya gelip, köylülerle sohbet eden Feyzioğlu ve beraberindekiler, Mardin'in tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine hayran kaldılar.
Köyün çocukları Handan, Mahmut, Doğan, Mahzun ve Yılmaz'la uzun uzun sohbet eden Feyzioğlu ve çocuklar hep bir ağızdan "Türkiye Cumhuriyeti hep birlikte ilelebet sonsuza dek yaşayacaktır" dediler.
Hukuk fakültesine gidip avukat olmak istediğini söyleyen Yılmaz ilgi odağı olurken, Feyzioğlu da tüm çocukları sahiplenmenin ve onlara güzel bir gelecek sağlamanın herkesin görevi olduğunu ifade etti. Feyzioğlu'nu küçük Handan bir şarkıyla uğurladı.
4000 yıldan fazla bir tarihe sahip olan ve Mardin'e yaklaşık 30 km mesafede bulunan Dara Antik Kenti  dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden birini barındırıyor. Ancak elektrik kesintileri sebebiyle, galerilerin aydınlatılmasında sorun yaşanıyor.